مدلیابی روابط ساختاری رضایت جنسی زنان متاهل بر اساس نگرش به عشق، هیجان طلبی جنسی و الگوهای ارتباطی با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC02_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی خانواده، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان

فرزاد قادری

دکتری تخصصی روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

پژوهش حاضر باهدف مدلی ابی موضوع پژوهش انجامگرفته و نوع توصیفی از نوع مدل معادلات ساختاری دارد. جامعه آماری پژوهش را زنان متاهل شهر اصفهان در بهار و تابستان ۱۴۰۲ که حداقل سه سال از ازدواجشان گذشته و در حال حاضر با همسر خود زندگی میکنند تشکیل شده که از بین آنها ۲۰۴ نفر طبق نظر کلاین (۲۰۱۰) بر اساس ملاکهای ورود به مطالعه، به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های رضایت جنسی لارسون (۱۹۹۸)، فرم کوتاه مقیاس نگرش های عشق هندریک و هندریک (۱۹۹۷)، پرسشنامه الگوی ارتباطی زوجین کریستنسن و سولاوای (۱۹۹۰)، هیجان طلبی جنسی زنان عقیلی و یزدانی (۱۴۰۱) و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (۲۰۱۰) بود. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از روش آماری ضرایب همبستگی و تحلیل مسیر در نرم افزارهای SPSS-۲۶ و AMOS نسخه ۲۲ استفاده شد. انعطاف پذیری شناختی میتواند نقش میانجیگری را در رابطه بین نگرش به عشق و هیجان طلبی جنسی با رضایت جنسی زنان متاهل شهر اصفهان ایفا نماید (p< ۰/۰۵) بدین صورت که با افزایش نگرش به عشق و هیجان طلبی جنسی رضایت جنسی زنان متاهل افزایش پیدا کرد. در حالیکه نقش میانجیگری آن در رابطه ب ین الگوهای ارتباطی با رضایت جنسی تایید نشد (p> ۰/۰۵). بنابراین میتوان نتیجه گرفت که انعطاف پذیری شناختی در تداخل با نگرش به عشق و هیجان طلبی جنسی، نقش اساسی به عنوان یک متغیر واسطه ای در تعیین رضایت جنسی زنان متاهل شهر اصفهان دارد.

کلیدواژه ها

رضایت جنسی، نگرش به عشق، هیجان طلبی جنسی، الگوهای ارتباطی، انعطاف پذیر ی شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.