رهیافت مدیریت ریسک جرم و جلوه های آن در نظام عدالت کیفری ایران
محل انتشار: پژوهشنامه حقوق کیفری، دوره: 12، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 99
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOLG-12-1_002
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1403
چکیده مقاله:
بزهکاری پدیدهای طبیعی در جامعه بوده و یکی از رهیافتهای در دسترس در برابر این پدیده، رویکرد مدیریت ریسک جرم است. در این رویکرد با بهرهگیری از دستاوردهای عدالت سنجشی و استفاده از آمار جنایی، میزان ریسک هر یک از دستههای بزهکاری ارزیابی و بزهکاران پرریسک با پاسخهای شدیدتر و بزهکاران کمریسک با پاسخهای نرمتر مواجه میشوند. نمونههای آشکاری از این رهیافت در رویکردهای نظام عدالت کیفری ایران به چشم میخورد. درجهبندی و تعیین مجازاتهای تعزیری، منع پیادهسازی نهادهای کیفری ارفاقی درباره برخی از جرایم و نیز صدور حکم به مجازات تعزیری در صورت عدم اجرای قصاص نمونههایی از رویکرد نظام کیفری ایران به نظریه مدیریت ریسک جرم است. افزون بر این، قرارهای تامین کیفری، دادرسیهای اختصاصی کیفری و ... نیز مهمترین بسترهای پیادهسازی رویکرد مدیریت ریسک جرم از سوی نظام دادرسی کیفری ایران است. با توجه به این نمونهها میتوان نتیجه گرفت که رهیافت مدیریت ریسک جرم آشکارا از سوی نظام عدالت کیفری ایران پذیرفته شده است.
کلیدواژه ها:
Crime risk management ، Delinquency ، Criminal Justice System ، Actuarial Justice ، redundant ، Islamic Penal Code ۱۳۹۲ ، Criminal Procedure Code ۱۳۹۲
نویسندگان
جلال الدین حسانی
Department Law, Humanities, Islamic Azad University of Qom
سیدمحمود میرخلیلی
Law Department, Faculty Law, Farabi Pardis of Tehran University
محمدرضا نظری نژاد
Law Department, Humanities Faculty, Guilan University, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :