طراحی شبکه اتوبوس رانی در شبکه های بزرگ مقیاس، مطالعه موردی: شهر تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد مهدی امیری پور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، مرکز پژوهش حمل و نقل شاران

یاسر تقی زاده

کارشناس ارشد مرکز پژوهش حمل و نقل شاران

سید مجتبی حسینی

معاونت بهره برداری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران

بهروز نوروزی

مدیرکل بهره برداری شرکت واحد اتوبوسرانی تهران

چکیده

مهمترین مسالهای که باید همزمان با توسعه شهرها در نظر گرفته شود، طراحی و اصلاح شبکه خطوط حمل و نقل همگانی است که مهمترین بخش آن، طراحی شبکه خطوط اتوبوسرانی است. در شهر تهران، ایجاد خطوط مترو و BRT در شبکه شهری و همچنین رشد جمعیت، باعث تغییرات اساسی در الگوی سفرهای شهری شده است و لذا اصلاح شبکه خطوط اتوبوسرانی امری ضروری است. روشهایی که تا به امروز برای طراحی شبکه اتوبوسرانی ارائه شدهاند، کمتر به جنبه اجرایی توجه نمودهاند و پیادهسازی آنها در شبکه های واقعی و بزرگ مقیاس بسیار زمانبر است. هدف اصلی این مطالعه، ارائه روشی برای طراحی شبکه اتوبوسرانی است که قابلیت بکارگیری در کلان شهر تهران را داشته باشد. روش این مطالعه ترکیبی از روشهای ابتکاری و فراابتکاری بوده و مبتنی بر الگوریتم ژنتیک است. به منظور به کارگیری این روش حل و امکان تعمیم آن در سایر شهرهای ایران نرم افزاری طراحی و توسعه یافت که امکان طراحی سریع شبکه های اتوبوسرانی را برای اهداف و محدودیتهای مختلف فراهم میآورد. خروجی نهایی این نرمافزار ارائه شبکه بهینه خطوط اتوبوسرانی برای شهر مورد نظر و شاخصهای ارزیابی این شبکه است. نتایج مدل با استفاده از نرم افزار در شهر تهران بدست آمده و نشان داد که می توان با بکارگیری این روش شاخص های عملکردی شبکه را به طور نسبی بهبود داد.

کلیدواژه ها

طراحی شبکه اتوبوسرانی، الگوریتم ژنتیک، نرم افزار، شبکه بهینه، پوشش تقاضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.