انتخاب شیوه های حمل ونقل در سفرهای تحصیلی: فعال یا غیر فعال

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ارمگان

دانشجوی کارشناسی ارشد راه وترابری، دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست

امیر صمیمی

استادیار دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در چندسال اخیر، نگرانی مسئولان حملونقل و برنامهریزان شهری بر سلامت دانشآموزان و درنهایت سلامت عمومی جامعه بیش از پیش بوده است. این نگرانی، منجر به تلاشهایی برای شناسایی سیاستهای مؤثر در ترویج شیوههای حمل ونقل فعال (پیاده روی و دوچرخه سواری) در سفرهای تحصیلی آنان شده است. سفر به مدرسه فرصتی مناسب برای انجام بخشی از فعالیتهای فیزیکی روزانه توصیه شده برای دانش آموزان است که میتواند از بروز طیف گسترده ای از بیماریها در حال و آینده جلوگیری نماید. مدل لوجیت آشیانهای سه سطحی برای بررسی انتخاب شیوه ی حمل ونقل دانش آموزان مورد استفاده قرار گرفت. چهار شیوه پیاده روی، اتومبیل شخصی، سرویس مدرسه، و حمل ونقل همگانی برای سفرهای تحصیلی در نظر گرفته شد. در این مطالعه نشان داده شد که مدلهای لوجیت چندگانه که پیشتر در مطالعات انتخاب شیوه ی حمل ونقل مورد استفاده قرار میگرفت، میتواند منجر به نتایج غیر واقعی گردد که پیآمد آن سیاستهای نادرست است. برای مثال، کشش پذیری غیر مستقیم مالکیت خودرو در مدل لوجیت چندگانه 0/13- و در مدل لوجیت آشیانه ای 0/12- و 0/20- و 0/08- به ترتیب برای حمل ونقل همگانی، سرویس مدرسه، و شیوه پیاده روی به دست آمد. این نتیجه ی نادرست میزان کاهش استفاده از شیوه پیاده روی را با افزایش مالکیت خودرو بالاتر از میزان واقعی آن گزارش میکند. به طور خاص، در این مطالعه نشان داده شد که ایمنی یکی از مهمترین متغیرهای تأثیرگذار در کاهش استفاده از شیوه پیاده روی در سفرهای تحصیلی میباشد به طوریکه کاهش 60 % احتمال استفاده از این شیوه را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

سفر تحصیلی، شیوه های حمل ونقل، مدل لوجیت آشیانه ای سه سطحی، سیاست گزاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.