تاثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی فزآینده بر بیان پروتئین های موثر در لیپولیز بافت عضله اسکلتی موش های صحرایی تغذیه شده با محلول ساکاروز
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-7-1_002
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف: انرژی مازاد بدن به صورت تریآسیلگلیسرول (TAG) در بافت چربی اندامهای مختلف ذخیره میشود. به منظور کاهش ذخایر چربی، باید استفاده از آنها برای تولید انرژی افزایش یابد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی فزآینده و مصرف محلول ساکاروز بر بیان پروتئینهای موثر در لیپولیز بافت عضله اسکلتی موشهای صحرایی بود. روش شناسی: ۳۲ سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار (۶-۸ هفتهای)، ابتدا به طور تصادفی به ۲ گروه تغذیه شده با و بدون مصرف محلول ساکاروز ۳۰ درصد تقسیم و پس از ۴ هفته هر یک از گروهها به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروههای تمرینی به مدت ۸ هفته تمرین مقاومتی به روش فزآینده (بالا رفتن از نردبان) را ۳ روز در هفته انجام دادند. دو روز پس از آخرین جلسه تمرینی نمونه برداری انجام شد. مقدار پروتئین لیپاز حساس به هورمون (HSL)، گیرندهی کبدی ایکس- آلفا (LXRα) و پریلیپین عضله خم کننده بزرگ انگشتان (FHL) به روش وسترن بلات اندازهگیری شد. جهت تعیین معنادار بودن تفاوت بین متغیرها و تعامل بین آنها از تحلیل واریانس دوطرفه در سطح معنیداری ۰۵/۰ P<استفاده شد. یافته ها: سطوح پروتئین HSL و پریلیپین در آزمودنیهای گروه تمرین در مقایسه با کنترل افزایش (۰۱/۰P<)، اما سطح LXRα بدون تغییر بود. تاثیر مصرف محلول ساکاروز به تنهایی و همچنین تعامل بین مصرف محلول ساکاروز و تمرین مقاومتی فزآینده بر بیان پروتئینهای مذکور در بافت عضله معنادار نبود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بیانگر آن است که اگرچه ۸ هفته تمرین مقاومتی فزآینده موجب افزایش معنادار بیان برخی از پروتئینهای درگیر در لیپولیز شد، لیکن این تغییرات وابسته به مصرف محلول ساکاروز نمیباشد.
کلیدواژه ها:
واژگان کلیدی: تمرین مقاومتی فزآینده ، لیپولیز ، لیپاز حساس به هورمون ، پری لیپین ، گیرنده x کبدی-آلفا
نویسندگان
آرش خدامرادی
دانشجوی دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی
الهه طالبی گرکانی
دانشیار دانشگاه مازندران
فرشته میر محمد رضایی
استادیار دانشگاه مازندران
رزیتا فتحی
دانشیار دانشگاه مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :