اثر مکمل یاری کوتاه مدت دو دوز مختلف تورین بر پاسخ برخی شاخص های آنتی اکسیدانی بزاقی مردان جوان پس از فعالیت هوازی وامانده ساز
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-9-1_005
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف: تورین یک مکمل آنتی اکسیدانی است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر اثر مکمل یاری کوتاه مدت دو دوز مختلف مکمل تورین بر پاسخ برخی شاخص های آنتی اکسیدانی بزاقی مردان جوان پس از یک فعالیت هوازی وامانده ساز می باشد. روش کار: هشت مرد سالم غیر ورزشکار (با میانگین و انحراف معیار سن ۷/۱ ± ۶/۲۱ سال و حداکثر اکسیژن مصرفی ۶۲/۲ ± ۶۲/۴۶ میلی لیتر/کیلوگرم / دقیقه) به صورت تصادفی در دو دسته (۶ گرم در مقابل ۳ گرم) طی دو دوره ۷ روزه مکمل تورین را بصورت طرح متقاطع، تصادفی و دو سوکور مصرف نمودند. نمونه گیری بزاقی در سه مرحله قبل و بعد از دوره مصرف مکمل و همچنین بلافاصله پس از جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز صورت گرفت. آزمودنی ها در فعالیت هوازی وامانده ساز روی چرخ کارسنج با سرعت ۶۰ دور در دقیقه و شدت ۲۰ وات رکاب زدن را آغاز کردند و در هر دقیقه ۲۰ وات به شدت کار افزوده شد تا جاییکه آزمودنی به واماندگی رسیدند. یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد، میزان فعالیت آنزیم SOD، پس از مکمل یاری و پس از فعالیت در مقایسه با پیش از مکمل یاری در هر دو دوز، افزایش معنی داری داشت (۰۵/۰p <). میزان فعالیت آنزیم POX و DPPH، اگرچه با مکمل یاری و فعالیت افزایش نشان داد اما بین دو دوز مکمل یاری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که احتمالا مصرف کوتاه مدت مکمل تورین با افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی، تاثیرات منفی حاصل از افزایش رادیکالهای آزاد در نتیجه انجام فعالیت های ورزشی هوازی شدید را کاهش میدهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی سمیعیان
دانشگاه گیلان/ دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
پیام سعیدی
دانشگاه گیلان
حمید محبی
دانشگاه گیلان / دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
حسین غفوری
دانشگاه گیلان/ دانشکده علوم پایه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :