اثریک جلسه فعالیت ورزشی کراس فیت در شرایط ناشتایی و سیری بر سطوح آنزیم های پیرووات دهیدروژنازکیناز ۴ (PDK-۴) و کارنیتین پالمیتوئیل ترنسفراز ۱ (CPT-۱) و ارتباط آن ها با سطوح گلوکز، لاکتات و نیم رخ لیپید خون زنان فعال دانشجو
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-10-1_004
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف : در این مطالعه سطح آنزیم های پیرووات دهیدروژنازکیناز ۴ (PDK-۴) و کارنیتین پالمیتوئیل ترنسفراز ۱ (CPT-۱) و ارتباط آن ها با سطوح گلوکز، لاکتات و نیم رخ لیپید خون در پاسخ به یک جلسه فعالیت کراس فیت در شرایط ناشتایی و سیری مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش: ۲۳ دانشجوی علوم ورزشی زن سالم با حداقل ۳ سال سابقه تمرین منظم به شکل تصادفی در ۴ گروه کنترل ناشتا، کنترل سیر، کراس فیت ناشتا و کراس فیت سیر قرار گرفتند. در پایان جلسه میزان سختی کار با مقیاس OMNI سنجیده شده و نمونه گیری خون وریدی از آزمودنی ها انجام شد. از آزمون های آنالیز واریانس دو سویه و همبستگی پیرسون در سطح آلفای ۰۵/۰ در SPSS ۲۲ برای بررسی فرضیه های پژوهش استفاده گردید. یافته ها: میانگین سطوح گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، LDL، HDL، PDK-۴ و CPT-۱ بین گروه ها تفاوت معنی داری نداشت (۰۵/۰ < P). سطح پلاسمایی لاکتات در گروه های فعالیت ورزشی کراس فیت نسبت به گروه های کنترل بالاتر بود (۰۴۵/۰ = P). سطح سرمی PDK-۴ ارتباط مثبت معنی دار با CPT-۱ (۰۰۷/۰ = P، ۵۵۰/۰ = r) و ارتباط منفی معنی داری با سطح پلاسمایی لاکتات داشت (۰۰۳/۰ = P، ۶۰۰/۰ - = r). نتیجه گیری: وضعیت سیری و ناشتایی تاثیری بر شاخص های متابولیک مد نظر در حالت استراحت و فعالیت نداشت. سطوح بالاتر لاکتات پس از فعالیت ورزشی کراس فیت و عدم تفاوت سطوح PDK-۴ و CPT-۱ با وضعیت استراحتی، احتمالا نشان از سهم بیشتر گلوکز در تولید انرژی از مسیرهای هوازی و بی هوازی در این پروتکل دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم ابراهیمی
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت/ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :