اثر تمرینات ترکیبی (اینتروال هوازی و مقاومتی) با دو شدت مختلف بر FGF-۲۱، آنزیمهای کبدی، مقاومت به انسولین و ترکیب بدن در زنان مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 99
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-11-1_003
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) وضعیتی است که در آن تجمع چربی در کبد افزایش می یابد. ورزش می تواند با جلوگیری از تجمع بیش از حد چربی در کبد به عنوان یک مداخله غیردارویی منجر به بهبود این عارضه و جلوگیری از پیشرفت بیماری های مزمن کبدی باشد. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر تمرینات ترکیبی با شدتهای متفاوت بر FGF-۲۱، مقاومت به انسولین، آنزیمهای کبدی و ترکیب بدن زنان مبتلا به کبد چرب بود. مواد و روشها: تعداد ۳۳ زن مبتلا به NAFLD با میانگین سنی ۷۵/۷±۴۵/۴۳ سال و شاخص توده بدنی ۶±۸۴/۳۲ کیلوگرم بر مترمربع) به صورت تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند؛ اینتروال هوازی (AIT) - تمرین مقاومتی (ترکیبی ۱)، اینتروال شدید (HIIT) - تمرین مقاومتی (ترکیبی ۲) و گروه کنترل. برنامه تمرینی به مدت ۱۲ هفته و ۳ جلسه در هفته انجام شد. متغیرهای پژوهش قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر (۰۵/۰p<) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد شاخص HOMA-IR و FGF-۲۱ سرمی در گروه های تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود (۰۵/۰>p). در سطوح آنزیمهای ALT و AST، اثر و تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین، کاهش معنی داری درصد چربی بدن مشاهده شد (۰۵/۰>p). نتیجه گیری: به نظر می رسد زنان مبتلا به NAFLD احتمالا بتوانند از هر دو شدت تمرین ترکیبی مقاومتی و اینتروال متوسط و شدید به عنوان یک راهکار غیردارویی برای کاهش درصد چربی و بهبود مقاومت به انسولین و FGF-۲۱ استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه مهربانی
گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه گیلان
فرهاد رحمانی نیا
گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه گیلان
جواد مهربانی
گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه گیلان
نسرین رضویان زاده
استادیار دانشکده علوم پزشکی،واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :