تعیین تاثیر کاهش ۷۰درصدی بار تمرین در دوره تیپرینگ بر تغییرات سطوح سرمی کورتیزول، تستوسترون، نسبت تستوسترون به کورتیزول و عملکرد شناگران مرد ورزیده
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-12-2_011
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر کاهش ۷۰درصدی بار تمرین در دوره تیپرینگ بر تغییرات سطوح سرمی کورتیزول، تستوسترون، نسبت تستوسترون به کورتیزول و عملکرد شناگران مرد ورزیده بود. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی ۲۰ شناگر مرد ورزیده به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. سپس آزمودنی ها بر اساس رکورد شنای ۲۰۰متر آزاد به دو گروه تیپر(۱۰نفر) و کنترل(۱۰نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه ابتدا تمرینات فزاینده ۶هفته ای را پشت سر گذاشتند. سپس گروه تیپر، دوره ۱۴ روزه را با کاهش ۷۰درصد حجم تمرین سپری کردند و گروه کنترل با همان بار قبلی، تمرینات را ادامه دادند. در هر دو گروه آزمون های عملکرد(قدرت بالاتنه و پایین تنه) و نمونه های خونی (برای ارزیابی مقادیر سرمی تستوسترون، کورتیزول و نسبت تستوسترون به کورتیزول) در شروع تیپر و پس از پایان دوره تیپر گرفته شد. جهت سنجش مقادیر تستوسترون و کورتیزول از کیت های الایزا استفاده شد و برای تحلیل تفاوت بین گروهی، از آزمون کوواریانس و برای تحلیل تفاوت های درون گروهی از آزمون تی تست زوجی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد بعد از دوره تیپرینگ بین دو گروه در عملکرد شنای آزاد ۲۰۰ متر، قدرت بالاتنه و پایین تنه، سطوح کورتیزول سرمی و نسبت تستوسترون به کورتیزول تفاوت معنی داری وجود دارد(۰۵/۰ P). اما در سطوح استراحتی تستوسترون بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد(۰۵/۰> P). نتیجه گیری: به طورکلی نتایج نشان داد در شناگران مرد تمرین کرده تیپرینگ ۱۴ روزه موجب بهبود شرایط آنابولیکی و عملکرد شناگران شد.
نویسندگان
آقاعلی قاسم نیان
دانشیار دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
احمد آزاد
۳- گروه تربیت بدنی، واحد بندر انزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، بندر انزلی، ایران.
محمدرضا سراجی وطن
دانشجو گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، دانشگاه زنجان، ایران - - گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :