بررسی کشش سهم مسافر اتوبوسهای درون شهری نسبت به متغیرهای هزینه و سطح سرویس با استفاده از رویکرد رجحان بیان شده: مطالعه ی موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر پورفخرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده ی مهندسی عمران،

منوچهر وزیری

استاد دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

فرنوش خلیقی

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه صنع

چکیده

این مطالعه به بررسی تأثیر متغیرهای هزینه و سطح سرویس، در میزان استفاده از اتوبوسهای درونشهری میپردازد. پس از مشخص شدن تأثیر متغیرهای فوق، کشش تقاضا نسبت به هر متغیر محاسبه میشود. رویکرد استفاده شده در این مطالعه، روش رجحان بیان شده است. به این منظور، پرسشنامه هایی مطابق با هدف مطالعه آماده و توسط استفاده کنندگان از سیستم حمل ونقل، پر شده است. در این پرسشنامه ها، پاسخ دهندگان با گزینه هایی فرضی جهت انتخاب وسیله ی سفر روبه رو شده و گزینه ی موردنظر خود را انتخاب نموده اند. روشهای مختلفی را میتوان برای مدلسازی مورد استفاده قرار داد اما در این مطالعه مدل لوجیت دوگانه، به دلیل امتیازاتش، مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج مدلسازی نشان میدهد، قیمت بنزین، زمان سفر اتوبوس و نیز شلوغی آن، عوامل تأثیرگذار در انتخاب اتوبوس میباشند. کاهش شلوغی اتوبوس، بیشترین تأثیر را در افزایش سهم استفاده کنندگان از این شیوهی حمل ونقلی دارد به گونه ای که کاهش شلوغی از حالت ازدحام بالا به بدون ازدحام، به افزایش 30 درصدی سهم استفاده کنندگان از این شیوه ی حمل ونقلی میانجامد. نتایج این مطالعه میتواند جهت بالا بردن سهم استفاده کنندگان از اتوبوسهای درون شهری، مورد استفاده ی سیاستگذاران قرار گیرد.

کلیدواژه ها

حمل ونقل همگانی، سهم وسیله، کشش تقاضا، رجحان بیان شده، مدل لوجیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.