خسارت کنه پهن زردPolyphagotarsonemus latus روی خرمالوی وحشی Diospyros lotus و معرفی دشمنان طبیعی مرتبط با آن در استان گیلان
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات آفات گیاهی، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IPRJ-14-1_003
تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1403
چکیده مقاله:
در سال ۱۴۰۲ نمونه هایی از برگ و سرشاخه های خرمالوی وحشی (Diospyros lotus L.) آلوده به کنه های پهن خانواده تارسونمیده (Tarsonemidae) از شهرستان رشت، استان گیلان جمع آوری شدند. پس از تهیه اسلایدهای میکروسکوپی از نمونه ها، کنه ها با استفاده از منابع معتبر تاکسونومیک شناسایی شدند. برای اولین بار گونه Polyphagotarsonemus latus (Banks, ۱۹۰۴) از روی خرمالوی وحشی از استان گیلان شناسایی شد. علائم خسارت این کنه به صورت بدشکلی، پیچیدگی، تیره و ضخیم شدن برگ و بدشکلی سرشاخه ها و جوانه ها مشاهده شد. خسارت این آفت روی سرشاخه ها و برگهای جوان بسیار شدید است. این اولین گزارش از وجود کنه پهن زرد (Polyphagotarsonemus latus) روی خرمالوی وحشی در ایران است. همچنین، کنه های شکارگر زیر نیز همراه با این کنه آفت از روی خرمالوی وحشی جمع آوری و شناسایی شدند. Mesostigmata, Phytoseiidae: Euseius stipulatus (Athias–Henriot, ۱۹۶۰), Neoseiulus barkeri Hughes, ۱۹۴۸, Phytoseius plumifer (Canestrini & Fanzago, ۱۸۷۶), Transeius wainsteini (Gomelauri, ۱۹۶۸); Prostigmata, Cunaxidae: Lupaeus martini (Den Heyer, ۱۹۸۱); Trombidiidae: Allothrombium pulvinum Ewing, ۱۹۱۷.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جلیل حاجی زاده
گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
رضا حسینی
گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :