ارائه نقشه اعتلاء فرهنگ ترافیک با تاکید بر قشر موتور سواران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت اله اصغری زاده

دکتری تخصصی مهندسی عملیات، هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

احمدرضا قاسمی

دانش آموخته دکتری تخصصی مدیریت صنعتی دانشگاه تهران، مسئول مکاتبات، م

محمد امیرآبادی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، کارشناس ارشد معاو

چکیده

یکی از معضلات مبتلا به حمل و نقل کشور وجود تصادفات بیشمار در عرصه حمل و نقل جادهای و شهری است. در این میان منطبق بر آمار جهانی، ایران از نظر نرخ تصادفات جادهای رتبه پنجم و از نظر ریسک تصادفات رتبه نخست را دارا است. از این رو به جرات میتوان ارتقاء فرهنگ ترافیک را یکی از مهمترین اولویتهای برنامه ریزی کشور از حیث بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی دانست. هدف اصلی این مقاله ارایه چهارچوبی مدون جهت ارتقاء فرهنگ ترافیک در قشر موتور سوار با استفاده از نقشه راهبرد است. بنا بر علل پیشگفته ارتقاء فرهنگ ترافیکی از جمله اولویتهای مدیریت ترافیکی محسوب میگردد. شهرداری و دهیاریها به عنوان متولی امر حمل و نقل شهری از سالیان گذشته به تدوین تمهیدات متعدد در این راستا پرداخته اند. به زعم تیم پژوهش علت اصلی عدم توفیق در این خصوص را میتوان به عللی نظیر عدم توجه عمیق به مقوله فرهنگ، کارکردها و پیامدهای فرهنگ، عدم وجود نگاه میان رشته ای به مفهوم فرهنگ و مدیریت ترافیک، عدم اشراف و آگاهی به مقوله مدیریت فرهنگی و همچنین ساز و کار عملیاتی سازی فرهنگ مطلوب دانست. همچنین باید اذعان نمود که مدیریت فرهنگی مقولهای بسیار پیچیده و حساس بوده و تدوین ساز و کاری اثربخش در حوزه ترسیم فرهنگ مطلوب ترافیک بسیار مشکل مینمایاند. اما مسلما وجود مشکلات و موانع دلیلی بر بی توجهی به این مقوله حساس نیست. کسب توفیق در این خصوص نیازمند عزم جدیدی پژوهشگران و دست اندرکاران اجرایی است. در این میان پژوهشگران و اندیشمندان مهمترین راهکار در جهت نهادینه سازی فرهنگ ترافیک تدوین نظام آموزشی کارا و اثربخش در ارتقاء فرهنگ ترافیک میدانند. از این رو در این مقاله ضمن شناسایی ذینفعان تدوین نظام اعتلاء فرهنگ ترافیک، متناسب با مقتضیات هر گروه به ارایه برنامه ها و سرفصلهای آموزشی در این خصوص بپردازد.

کلیدواژه ها

نقشه اعتلاء فرهنگ ترافیک، مدیریت فرهنگی، آموزش ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.