اولویت بندی و تعیین اهمیت عوامل سرمایه انسانی ی الگوی سرمایه فکری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استفاده از روش DANP

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MST-11-1_016

تاریخ نمایه سازی: 27 خرداد 1403

چکیده مقاله:

این پژوهش با هدف اولویت بندی و بررسی ارتباط عوامل سرمایه انسانی ی الگوی سرمایه فکری وزارت دفاع انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش از نظر ماهیت داده ها کمی، از نظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی بوده است. در این پژوهش برای گردآوری داده ها از ابزار پرسش نامه DEMATELو برای اولویت بندی معیارها از تکنیک DANP بهره گیری شده است. تمامی مراحل با استفاده از نرم افزار EXCEL انجام شده است. روایی پرسشنامه به تائید خبرگان رسید. برای سنجش پایایی پرسشنامه از نرخ ناسازگاری استفاده شده است. از آنجاییکه نرخ ناسازگاری ماتریس F از ۰.۱ کمتر می باشد در نتیجه ماتریس مورد نظر که منبعث از آراء نظرات خبرگان می باشد پایایی دارد و میتوان ادامه مسیر را پیمود. جامعه آماری پژوهش، خبرگان و محققانی بودند که با سرمایه فکری و راهبردهای حاکم در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آشنا بودند و در نهایت تعداد ۱۲ نفر بعنوان اعضای گروه خبرگی انتخاب شدند. تعداد ۳ معیار و ۱۸ زیر معیار با استفاده از تکنیک DANP وزن دهی شدند. نتایج پژوهش حاکی از اهمیت بالای معیار آرمان گرایی در سرمایه انسانی می باشد و الهام بخش و اقتدارگرا به ترتیب در اولویت های بعدی می باشند. زیرمعیارهای خودشکوفایی، خلاقیت و نوآوری، ویژگیهای رفتاری مثبت به ترتیب بیشترین اهمیت را در بین زیرمعیارهای الگوی سرمایه انسانی وزارت دفاع دارند.

نویسندگان

سجاد حیدری

دکتری مدیریت تطبیقی و توسعه، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :