بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن بر کاهش فشار مراقبت و نشانگان بالینی مادران دارای فرزند مبتلا به بیماری های مزمن
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSETM-2-1_005
تاریخ نمایه سازی: 27 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن برمیزان کاهش فشار مراقبت و نشانگان بالینی مادران دارای فرزند مبتلا به بیماری های مزمن بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری تمامی مادران دارای کودک مبتلا به بیماری مزمن(آسم، دیابت، سرطان، تالاسمی ماژور، بیماری های قلبی و کلیوی) بستری در بیمارستان ها و مراکز درمانی کودکان شهر تهران بود که پس از غربالگری های لازم و دارا بودن ملاک های ورود به پژوهش از بین آنها به صورت در دسترس ۱۰ مادر برای گروه آزمایش و ۱۰ مادر برای گروه کنترل بصورت تصادفی انتخاب و جایگزین شدند. داده های حاصل از این تحقیق با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره و نسخه ی ۲۱ نرم افزار SPSS تحلیل شدند.یافته های: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن تاثیر معناداری بر کاهش فشار مراقبت و نشانگان بالینی مادران دارای کودک مبتلا به بیماری مزمن دارد(۰۰۱/۰P<). نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن در کمک به بهبود وضعیت روان شناختی مادران دارای کودک مبتلا به بیماری مزمن موثر هستند و بهتر است که کادر درمانی فعال در حوزه بیماری های مزمن ، مداخلات و درمان های روان شناختی را جهت کمک به خانواده کودکان مبتلا به بیماری مزمن بخصوص مادران آنها در اولویت برنامه های درمانی خود قرار دهند.
کلیدواژه ها:
شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن ، فشار مراقبت ، نشانگان بالینی ، مادران دارای فرزند مبتلا به بیماری های مزمن
نویسندگان
شهره بیات ماکو
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
مریم مصلح
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :