ظرفیت بهینه ایستگاه مترو با هدف کمینه کردن ابتلا به بیماریهای واگیردار تنفسی (مطالعه موردی: ایستگاه مترو امام خمینی تهران)
محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 232
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JTE-15-3_010
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف اصلی مطالعه حاضر ارائه مدل عامل مبنا جهت تعیین ظرفیت بهینه ایستگاه مترو با هدف کمینه کردن ابتلا به بیماری های واگیردار خواهد بود. در این مقاله ابتدا به بررسی بیشتر محدوده مورد مطالعه یعنی ایستگاه مترو امام خمینی در شهر تهران پرداخته شد. پس از جمع آوری اطلاعات، به بررسی و شناخت برخی از شاخص های موثر بر تقاضای و آمارهای بدست آمده در سال های پیش از کرونا و همچنین مشاهدات ساختاری در حین شیوع کرونا پرداخته و اطلاعات آن مورد بررسی قرار گرفت. پس از تایید پایایی و روایی، تحلیل عاملی در شرایط کرونا مورد ارزیابی و دسته بندی و اولویت بندی قرار گرفتند. با توجه به نتایج تحلیل عاملی به منظور دسته بندی و کاهش متغیرها در ارتباط مدل تعیین ظرفیت بهینه ایستگاه متروی امام خمینی در شرایط Covid مهمترین آن ها به ترتیب: درصد شاغلین نمونه در روز، برداشت دسترسی افراد به مترو با تاکسی، درصد تعداد مالکان خودرو، درصد سفرها-کاربری های تجاری و خدماتی، میزان درآمد میانگین، درصد سفرها-کاربری های اداری و شاخص ازدحام در مسیرهای پیاده با رعایت فاصله اجتماعی از جمله هفت متغیر با اولویت مهمتر در تحلیل عاملی در اندازه گیری ظرفیت بهینه ایستگاه مترو امام خمینی اندازه گیری شدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرمین خلج امیری
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مهندسی عمران، حمل و نقل، واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حمید میرزاحسین
دانشیار، گروه مهندسی عمران، برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران
محمود صفارزاده
استاد، گروه مهندسی عمران، حمل و نقل، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :