تاثیر تمرین تناوبی شدید و مصرف مکمل آویشن بر سطوح سرمی امنتین ۱ و فاکتور رشد فیبروبلاست ۲۱ در دختران جوان کم تحرک
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 28، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-28-2_007
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: عوامل مختلفی در بدن مثل امنتین-۱ (آدیپوکین بافت چربی) و FGF۲۱ (یک هورمون درون ریز با خاصیت ضدالتهابی) به دنبال بیتحرکی کاهش مییابند. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر تمرین تناوبی شدید (HIIT) و مصرف مکمل آویشن بر سطوح سرمی امنتین و FGF-۲۱ در دختران جوان کمتحرک است.
روش ها: در این کارآزمایی بالینی، ۴۸ دختر جوان به صورت تصادفی به چهار گروه (۱۲ نفری) تمرین HIIT، آویشن، HIIT +آویشن و کنترل تقسیم شدند. نمونه های سرمی در دو مرحله پیشآزمون و پسآزمون اخذ شد. سطح سرمی امنتین-۱ و FGF۲۱ با استفاده از کیت های اختصاصی الایزا سنجش شدند.
یافته ها: تفاوت معنیداری بین سطح سرمی امنتین-۱ قبل (۰/۵۰۵=P) و بعد (۰/۵۴۲=P) از آزمون در ۴ گروه مورد مطالعه وجود نداشت. مقادیر پسآزمون FGF-۲۱ بین گروه ها تفاوت معنی داری داشت (۰/۰۱۴=P) به طوری که بر اساس آزمون تعقیبی، در گروه های HIIT +آویشن (۰/۰۱۹=P؛ ۰/۴۶۵= اندازه اثر) و HIIT (۰/۰۴۹=P؛ ۰/۴۰۶= اندازه اثر) و آویشن (۰/۰۳۷=P؛ ۰/۴۲۴= اندازه اثر) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. افزایش معنی دار مقادیر FGF-۲۱ در گروه های آویشن (۰/۰۰۱=P)، HIIT (۰/۰۰۲=P) و HIIT +آویشن (۰/۰۰۳=P) پس از انجام مداخلات مشاهده شد.
نتیجه گیری: افزایش FGF-۲۱ از تاثیرات مطلوب تمرینات HIIT با یا بدون مصرف آویشن است که انجام همزمان تمرینات HIIT و مصرف مکمل اویشن میتواند افزایش بیشتری در مقادیر FGF-۲۱ ایجاد کند. با این حال، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری است.
کلیدواژه ها:
High-intensity interval training (HIIT) ، Thyme ، FGF-۲۱ ، Omentin۱ ، Sedentary ، تمرینات تناوبی شدید ، آویشن ، فاکتور رشد فیبروبلاست-۲۱ ، امنتین-۱ ، کمتحرک
نویسندگان
زهرا محسنی
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
بهرام عابدی
Department of Physical Education, Faculty of Humanities, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
یاسر کاظم زاده
Department of Sports Physiology, Faculty of Physical Education, Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Islamshahr, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :