بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشرشیاکلی یوروپاتوژن جدا شده از عفونت های مجاری ادراری بیماران سرپایی مراجعه کننده به آزمایشگاه رفرانس کاشان در سال ۱۴۰۰
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 28، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 195
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-28-2_011
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: آگاهی از مقاومت آنتی بیوتیکی در عفونت های مجاری ادراری (UTI) در هر دوره زمانی و منطقه جغرافیایی و در افراد مختلف می تواند نقش مهمی در تجویز درست آنتی بیوتیک ایفا کند. این پژوهش به منظور بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشرشیاکلی یوروپاتوژن جدا شده از عفونت های مجاری ادراری بیماران سرپایی بر اساس جنس و سن انجام شد.
روش ها: این مطالعه مقطعی در بازه زمانی فروردین-اسفند سال ۱۴۰۰ و به صورت سرشماری روی ۷۳۶۵ نمونه کشت ادراری مراجعین به آزمایشگاه رفرانس کاشان انجام شد. پس از گرفتن نمونه میانی ادرار تحت شرایط استریل، باکتری در محیط کشت مک کانکی آگار، بلاد آگار و محیط های انتخابی کشت داده شد و در نهایت پس از تایید ایزوله های اشرشیاکلی، تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی مطابق دستورالعمل های کمیته ملی معیارهای بالینی آزمایشگاهی و با استفاده از روش انتشار از دیسک بر روی محیط آگار مولر هینتون انجام گرفت.
یافته ها: از میان ۴۰۱ کشت مثبت ادراری، ۲۵۱ نمونه (۶۲/۵ %) مربوط به اشرشیاکلی و ۱۵۰ نمونه (۳۷/۴ %) مربوط به سایر ارگانیسم ها بود. از بین موارد اشرشیاکلی، ۲۲۶ ایزوله (۹۰%) از زنان و ۲۵ ایزوله (۱۰%) از مردان جدا شد. سویه های اشرشیاکلی مورد بررسی بیشترین مقاومت را با ۵۴/۷% نسبت به سفازولین و کمترین مقاومت را با ۴/۴% نسبت به ایمی پنم و نیتروفورانتوئین نشان دادند. مقاومت آنتی بیوتیکی در اشرشیاکلی های جدا شده از مردان نسبت به همه آنتی بیوتیک های مورد استفاده بیشتر از زنان بود که این تفاوت در آنتی بیوتیک های سفتریاکسون، ایمی پنم، سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتوئین از نظر آماری معنی دار بود (۰/۰۵>P). همچنین مقاومت آنتی بیوتیکی اشرشیاکلی در سن ۶۵ سال و بالاتر نسبت به سنین کمتر از آن نسبت به همه آنتی بیوتیک های مورد استفاده افزایش داشت که این افزایش در ایمی پنم، سیپروفلوکساسین و کوتریموکسازول از نظر آماری معنی دار بود (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: جنسیت مرد و سن بالا بهعنوان دو ریسک فاکتور افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در مورد UTI نقش دارند. برای شروع درمان تجربی آنتی بیوتیکی قبل از آماده شدن نتیجه کشت در بیماران مبتلا به UTI باید این موضوع را مدنظر قرار داد و در تجویز سفتریاکسون در مردان و سیپروفلوکساسین در مردان و افراد مسن به دلیل مقاومت بالای آنتی بیوتیکی تجدیدنظر نمود.
کلیدواژه ها:
Urinary tract infections ، Antibiotic resistance ، E.coli ، Gender ، Age ، عفونت های مجاری ادراری ، مقاومت آنتی بیوتیکی ، اشرشیاکلی ، جنس ، سن
نویسندگان
یاسین کلانتری
Student Research Committee, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
آزاد خالدی
Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
مائده نجفی زاده
Infectious Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
غلامعباس موسوی
Trauma Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
ایمان صفاری
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :