اثربخشی آموزش تعاملات والد – کودک بر بهزیستی مادران و بازداری پاسخ کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه – بیش فعالی

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 20

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJRN-10-3_007

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش تعاملات والد - کودک بر بهزیستی روانشناختی و بازداری پاسخ کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش مادران کودکان دارای اختلال نقص توجه - بیش فعالی مراجعه کننده به کلینیک راستین در منطقه ۳ شهر تهران در سال ۱۴۰۰ که تعداد ۳۰ نفر از طریق نمونه گیری در دسترس بر اساس ملاک های ورود در گام اول انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو  گروه ۱۵ نفری که شامل گروه ازمایش و کنترل  بودند، جایگزین شدند که ده جلسه آموزش تعاملات والد - کودک دریافت کردند. جلسات به صورت هفتگی بود و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. ابزارهای پژوهش پروتکل تعاملات والد – کودک، پرسشنامه بهزیستی روانشناختی (ریف، ۲۰۰۲) و آزمون رنگ - واژه (استروپ، ۱۹۳۵) بودند.  یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد آموزش تعاملات والد – کودک به طور معناداری موجب افزایش بهزیستی روانشناختی مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی و بازداری پاسخ کودکان می شود (۰/۰۰۱>P) نتیجه گیری: مطالعه حاضر بر اهمیت آموزش تعاملات والد - کودک در افزایش بهزیستی روانشناختی مادران کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی و ارائه افق های جدید در مداخلات بالینی تاکید دارد. بنابراین آموزش تعاملات والد - کودک می تواند با ایجاد تغییر مثبت و مناسب در مادران کودکان مبتلا به  اختلال نقص توجه - بیش فعالی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

Parent-child interactions ، psychological well-being ، response inhibition ، attention deficit hyperactivity disorder ، تعاملات والد - کودک ، بهزیستی روانشناختی ، بازداری پاسخ ، اختلال نقص توجه - بیش فعالی

نویسندگان

طیبه عبادی

Ph.D student in Psychology from the Roudhen Branch, Islamic Azad University, Roudhen, Iran.

هایده صابری

Associate Professor, Department of Psychology, Roudhan Branch, Islamic Azad University, Roudhan, Iran.

نسرین باقری

Assistant Professor, Department of Psychology, Roudhen Branch, Islamic Azad University, Roudhen, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Silva, L. A. D., Doyenart, R., Henrique Salvan, P., Rodrigues, ...
  • Bell, L. Scharke, W. Auditory and Visual Response Inhibition in ...
  • Lezak, M. D., Howieson, D. B., Loring, D. W., & ...
  • نمایش کامل مراجع