هایپوتنشن اینتراکرانیال خودبخودی و هماتوم ساب دورال دو طرفه در گستره ی سندرم آنتی فسفولیپید و لوپوس اریتماتوزسیستمیک : یک برخورد بالینی چالش برانگیز

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 157

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_278

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

هایپوتنشن اینتراکرانیال خودبخودی مربوط به نشت مایع مغزی-نخاعی معمولا به صورت سردردهای وضیعتی خود را نشان می دهد. عللاولیه اغلب شامل تضعیف خودبخودی دیورتیکول مننژ یا ناشی از پارگی دورال است. ارتباط بین اختلالات بافت همبند و SIH به طور گسترده ای شناخته شده است. با این وجود، موارد SIH مرتبط با لوپوس اریتماتوز سیستمیک به ندرت مستند شده است. ما یک خانم ۴۲ ساله با سابقه SLE و سندرم آنتی فسفولیپید را گزارش می کنیم که با سردرد شدید ارتواستاتیک مراجعه کرده است. تصویربرداری، هماتوم ساب دورال دو طرفه و انهانسمنت پچی منتشر مننژیال را نشان داد. درمان محافظه کارانه انجام شد و بیمار بهبودی را با رفع علائم و ترخیصمتعاقب آن نشان داد. بروز همزمان SIH و هماتوم ساب دورال دو طرفه در APS و SLE نادر است. پاتوفیزیولوژی زمینه ای پیچیده باقی است که شامل نشت CSF و تغییرات عروقی متعاقب آن است. این مورد تعامل پیچیده ی بین اختلالات خودایمنی، عوارض سربرووسکولار و تظاهرات نورولوژیک را نشانگر می کند و بر چالش در مدیریت SIH در زمینه درمان ضدانعقادی و اختلالات خودایمنی تاکید می کند.

نویسندگان

زهرا احمدیان

پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

ناهید عباسی خوش سیرت

پزشکی، گروه نورولوژی، واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران