شدت عفونت COVID-۱۹ در کودکان مبتلا به سرطان؛ ۹ گزارش مورد و بررسی مقاله

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 114

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_233

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه/ بیان مساله : افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مزمن در معرض بالاترین خطر ابتلا به عوارض شدید و مرگ و میر ناشی از عفونت COVID-۱۹ هستند. یک نگرانی کلی وجود دارد که عفونت COVID-۱۹ ممکن است اشکال شدیدتر یا بحرانی را در کودکان مبتلا به سرطان ایجاد کند. در مرکز شیمی درمانی ما ۹ بیمار سرطانی از ۲۰۰ بیمار کرونا در آگوست ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ارزیابی شد که ۵ نفر لوسمی لنفوبلاستیک حاد داشتند.۳ نفر از آنان (۲ پسر و ۱ دختر) یک شب تب داشتند که با استامینوفن خوراکی بدون بستری شدن درمان شدند. بیمار چهارم کودکی ۴ ساله بانوتروپنی، تب دار و سرفه های خشک بود که برای تصویربرداری ریه بستری شد و با آنتی بیوتیک ، آنتی هیستامین ، IVIG و GCSF درمان وبعد از ۵ روز بدون عارضه ترخیص شد. بیمار پنجم، یک دختر ۱۰.۵ALL ساله، دچار نوتروپنی و اسهال شدید بود که پس از ۷ روز بدون اسهال،با مایعات درمانی، آنتی بیوتیک، IVIG و TPN مرخص شد. سایر بیماران نیز به علت نوتروپنی شدید پس از شیمی درمانی و علائم عفونت ریه(تب و سرفه) بستری شدند در سی تی اسکن مارپیچی قفسه سینه درگیری جدید ریه در این بیماران نشان داده شد اما PCR کووید ۱۹ آنان منفیبود،آنان آنتی بیوتیک و IVIG شامل رامدسیویر یا فاویپیراویر دریافت کردند و بدون عارضه ترخیص شدند. D-dimer و troponin-I آنان طبیعیاما SGOT/SGPT و ۳LDH ۵ ، برابر نرمال بود.که علاوه بر کووید- ۲۹ ، بیماریهای دیگری نیز میتوانند باعث آن باشند.

نویسندگان

زهرا گودرزی

کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران- دفتر یوسرن، ، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

آرین کریمی روزبهانی

دفتر یوسرن، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

سمانه سادات طهماسبی قرابی

دفتر یوسرن، ، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

محمدعلی مولوی

گروه هماتولوژی انکولوژی کودکان، مرکز رشد تحقیقات بالینی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران