گزارش یک مورد فئوکروموسیتوم

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 277

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_143

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه/ بیان مساله : فئوکروموسیتوما یک تومور نادر معمولا خوش خیم غده فوق کلیه می باشد که در سن ۲۰ الی ۵۰ سالگی شایع است . این تومور تولید کننده کاتکول آمین ها با منشا سلول های کرومافینی مدولای آدرنال است .فئو کروموسیتومای درمان نشده می تواند باعث آسیب شدید یا تهدید کننده زندگی باشد .نشانه های این تومور فشار خون حمله ای یا مداوم – سردرد – تعریق خودبخودی و اضطراب و طپش قلب می باشد .تشخیص بیماری با علایم مذکور و اندازه گیری ۲۴ ساعته متانفرین و نور متانفرین ادرار و تصویر برداری از غده فوق کلیه می باشد .درمان : درمان دارویی با فنوکسی بنزامین جهت کنترل علایم و جراحی می باشد.معرفی بیمار : بیمار یک آقای ۴۹ ساله بود که به دلیل شکایت درد تیر کشنده ناگهانی در ناحیه اگزیلاری سمت چپ و رنگ پریدگی همزمان و فشار خون شانزده در نه بدون فعالیت بدنی خودبخود محدودشونده تحت بررسی قلبی جهت رد مشکل قلبی قرار گرفت .موردی نداشت .سابقه ریفلاکس معده و مصرف سیگار را داشت .جهت بررسی بیشتر سی تی ریه و آندوسکوپی درخواست شد . که به طور تصادفی در ریپورت سی تی ریه یک توده به اندازه ۲۲در ۲۱ میلیمتر در غده آدرنال چپ رویت شد.آندوسکوپی با توجه به رایز احتمالی علایم به دلیل بیهوشی کنسل گردید .تشخیص بیمار با انجام آزمایش متانفرین و نورمتانفرین ادرار و سی تی شکم و لگن با پروتکل غده آدرنال و ریپورت آن به احتمال قوی فئوکروموسیتوما اعلام شد .بعد از دو هفته درمان دارویی با فنوکسی بنزامین تحت عمل جراحی آدرنالکتومی سمت چپ قرار گرفت و بعد از یک هفته با حال عمومی خوب مرخص گردید .نتیجه پاتولوژی فئوکروموسیتوما را تایید کرد.

نویسندگان

سلما اختری

کارشناس پرستاری ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

گوزل هوشمند

کارشناس پرستاری ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

لیلا پناهی

کارشناس پرستاری ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

لیدا سعیدی

کارشناس پرستاری ، کارشناس ارشد آموزش پزشکی،واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

محبوبه حاجتی

کارشناس پرستاری، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران