گزارش یک مورد دکستروفی مثانه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 153

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_129

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه/ بیان مساله : اکستروفی مثانه نوعی نقص یا مشکل مادرزادی است که به صورت نادر از همان زمان تولد در نوزادان مشاهده می شود.اختلال باعث می شود که مثانه خارج از بدن قرار گیرد و به همین صورت رشد می کند. مثانه در این حالت قادر به ذخیره ادرار نیست و به بطور کلی عملکرد طبیعی ندارد، در نهایت منجر به نشت ادرار یا بی اختیاری ادراری می شود. مشکلات مرتبط با بیرون بودن مثانه بسته به شدت این اختلال، علائم مختلفی را ایجاد می کند. مشکلات ناشی از آن می تواند شامل نقص مثانه، دستگاه ادراری، استخوان های لگن و همچنین مشکلاتی در روده و اندام های تولید مثل باشد. اکستروفی مثانه ممکن است در سونوگرافی در دوران بارداری مادر قابل مشاهده باشد.معرفی بیمار : نوزاد ابهام جنسی ۸ روزه ،۳۸ هفته و حاصل زایمان سزارین با آپگار ۵/۸ با تشخیص اکستروفی مثانه، آمبیگوس ژنیتالیا ، آمفالوسل به مرکز امام علی جهت جراحی اعزام شد. مثانه در خارج از کاویته شکم رویت می شد.سونوگرافی شکم و رحم و تخمدان، اسکروتوم و بیضه ها انجام گرفت. بیضه سمت راست در سونوگرافی مشهود بود ولی بیضه چپ در کانال اینگوینال و حفره شکمی رویت نشد. پنیس رویت نشد . تصویر کیستیک در فیلوم ترمینالیس رویت شد. فیلوم ترمینالیس پایین تر از حد نرمال و چسبیده رویت شد که مطرح کننده tethered cord می باشد. پدیکل و لامینا مهره های لومبار تحتانی و ساکروم رویت نشد. با توجه به سونوگرافی مشاوره نروسرجری انجام شد.جراحی جهت اکستروفی مثانه و آمفالوسل و کاتتریزاسون حالب انجام شد. در مرحله اول جراحی، مثانه به حفره شکم منتقل شد پانسمان گلخانه ایی انجام شد و رطوبت بافت و احشا ی بیرون شکم حفظ شد کلوستومیLLQ جهت نوزاد با توجه به آنوس ایمپرفوره تعبیه شد. یک عدد درن با فیدینگ تیوب طوسی در ناحیه کلوستومی فیکس شد که شستشو انجام شد.

نویسندگان

زهرا مهرابی

کارشناس پرستاری ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

ندا فهمیده

کارشناس ارشد پرستاری ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

سهیلا تاری وردی زاده

کارشناس پرستاری، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

لیلا پناهی

کارشناس ارشد پرستاری کودکان ، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

گوزل هوشمند

کارشناس پرستاری، واحد توسعه و تحقیقات بالینی مجتمع آموزشی درمانی امام علی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران