تظاهرات بالینی غیرمعمول تومور خوش خیم پیلوماتریکوما

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 507

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_094

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

یکی از چالش های تشخیصی پیلوماتریکوما، انواع نادر آن با تظاهرات بالینی متفاوت است. معمولا این تومور در ناحیه گردن ایجاد میشوند ولی در این مورد ضایعه ندولار بزرگ و غیرعادی در ساعد با استحکام متفاوت تشکیل شده است. در این موارد، بیوپسی و بررسی هیستوپاتولوژیک برای تشخیص بسیار مهم است. معرفی بیمار : بیمار دختری ۸ ساله بود که از حدود ۶ ماه پیش از ضایعه پرولیفراتیو در ناحیه ساعد شکایت داشت. وی هیچ سابقه ای از ضربه یا التهاب در این ناحیه یا هرگونه بیماری سیستمیک و جراحی اخیر ذکر نکرد. این ضایعات در ابتدا به صورت پاپول ظاهر شد و به تدریج اندازه آن افزایش یافت (شکل ۱). اندازه ضایعه ۵ سانتی متر در ۵ سانتی متر بود و ضایعه بدون علامت بود و گزارشی از خارش یا درد نداشت. در طول معاینه، قوام ضایعه نرم و غیر multilobularبود. نمونه بیوپسی ضایعه نشان دهنده تجمع سلولهای بازالوئید در اطراف ساختارهای سلولی با سیتوپلاسم ائوزینوفیلیک و بدون هسته (سلولهای سایه) در درم را نشان داد (شکل ۲). بر اساس این یافته ها، تشخیص پیلوماتریکوما برای وی پیشنهاد شد.پس از تایید تشخیص، ضایعه برداشته شد و در طول ۶ ماه بعد از جراحی عود گزارش نشد.

نویسندگان

علیرضا جعفرزاده

تخصص بیماری های پوست، گروه بیماری های پوست، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

سیدسروش مصطفوی منتظری

تخصص بیماری های قلب و عروق، گروه بیماری های قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

سیدمبینا مصطفوی منتظری

تخصص بیماری های داخلی، گروه بیماری های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

سیده صبا مصطفوی منتظری

پزشکی، کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

میلاد الیاسی

تخصص بیماری های گوش و حلق و بینی، گروه بیماری های گوش و حلق و بینی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران