گزارش یک مورد آسیب حاد ریه مرتبط با انتقال خون (TRALI) در یک آقای جوان به دنبال شکستگی استخوان فمور و تزریق فرآورده خونی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,360

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED05_066

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1403

چکیده مقاله:

آسیب حاد ریه مرتبط با انتقال خون (TRALI) یک آسیب حاد ریه مربوط به انتقال خون است در حین یا پس از تزریق خون رخ می دهد و منجر به آسیب آلوئولار و غشای مویرگی ریوی و ایجاد ادم ریوی حاد و غیرکاردیوژنیک همراه با هیپوکسمی می شود. . ما یک مورد TRALI پس از دریافت فرآورده خونی حین عمل جراحی فمور، در یک آقای جوان را معرفی می کنیم که راکب موتور بودند و با تشخیص مولتی تروما به اورژانس بیمارستان آورده شده بودند. ارزیابی های اولیه ی بیمار انجام شد. در ارزیابی سونوگرافیک متمرکز برتروما (FAST) بیمار یافته مثبتی وجود نداشت. با توجه به دفورمیتی ران راست و عدم وجود پالس دیستال به محل شکستگی، ضمن حفظ Alignment اندام تحتانی راست آتل بلند گرفته شد که بعد از همراستایی اندام مربوطه نبض اندام مربوطه +۱ برقرار شد. با توجه به شکستگی شفت فمور کاندید عمل جراحی Intramedullary nailing شد و با توجه به از دست دادن حجم ۱ لیتر خون بیمار یک واحد گروه خونی A+ دریافت نمود. در ساعت اول بعد از عمل جراحی بیمار دچار افت SaO۲ به حدود ۸۰ درصد شد که با اکسیژناسیون غیر تهاجمی بالای ۸۵ درصد رسانده نمی شد و بیمار لتارژیک شد. سی تی آنژیوگرافی قفسه سینه (CTPA) بیمار، افزایش انفیلتراسیون منتشر بدون رویت آمبولی را نشان داد. در ABG بعمل آمده PaO۲/FiO۲ <۳۰۰ بود. نمونه خون مجدد جهت گروه بندی و تایپینگ مجدد و غربالگری آنتی بادی ارسال شد که گروه خونی +A تایید شد.بیمار با تشخیص TRALI تحت اقدامات حمایتی و درمانی قرار گرفت و بعد از ده روز از بستری بیمار با توجه به بهبود آزمایشات و رفع انفیلتراسیون ریوی و حال عمومی خوب، بیمار از بیمارستان ترخیص شد و در طی ارزیابی ۳ ماهه در پلی کلینیک تخصصی تمامی آزمایشات نرمال گزارش شدند. بنابراین تشخیص زودهنگام TRALI بسیار حیاتی است و این واکنش ها باید به واحد انتقال خون گزارش شوند تا اقدامات مناسب برای جلوگیری از عوارض و مرگ و میر برای سایر بیماران مشابه انجام شود.

نویسندگان

فریبا علیزاده

کارشناسی ارشد روان پرستاری ، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدمرند ، دانشکده علوم پزشکی،گروه پرستاری ، مرند ، ایران

آیدین محمودعلیلو

پزشک متخصص طب اورژانس و تروما ، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

آیسان اسدیان

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران

معصومه برقی

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران

اسرا بخون

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران