وضعیت سبک زندگی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در غرب ایران

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 72

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-23-3_007

تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: توسعه و تعدیل رفتارهای ارتقادهنده سلامت منجر به توانمند ساختن افراد در کنترل سلامت خود و بهبود وضعیت سلامت فرد و جامعه می شود و می‎تواند در ارتقای کیفیت زندگی وابسته به سلامت نقش عمده ای ایفا نماید. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در غرب ایران در شهرهای کرمانشاه-سنندج- ایلام انجام شد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر مقطعی از نوع توصیفی - همبستگی بود و جامعه آماری شامل تمامی شهروندان ساکن در شهرهای کرمانشاه، سنندج و ایلام بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی- خوشه‎ای تعداد ۱۱۵۲ آن ها انتخاب شدند و به پرسشنامه‎های سبک زندگی ارتقادهنده سلامت و کیفیت زندگی وابسته به سلامت پاسخ دادند. تحلیل داده‎ها با استفاده از نرم‎افزار SPSS-۲۶ انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد میان سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت و کیفیت زندگی وابسته به سلامت در شهرهای کرمانشاه، سنندج و ایلام رابطه معنادار وجود دارد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که شهروندان ساکن کرمانشاه نسبت به شهر سنندج و ایلام، میزان بالاتری از رفتارهای ارتقادهنده سلامت از خود نشان داده و به دنبال آن کیفیت زندگی وابسته به سلامت بهتری نسبت به سنندج و ایلام دارند. نتیجه‎گیری: بر اساس نتایج حاصل، ضرورت دارد در استان های غربی کشور به ویژه ایلام و سنندج سیاست گذاری و برنامه ریزی های مناسب بهداشتی درمانی به منظور ارتقای کیفیت زندگی وابسته به سلامت و ترویج سبک زندگی سالم صورت گیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نرگس سعیدی

Health Promotion Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

احمدرضا سعیدی

Department of Psychology and Educational Sciences, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Alame Tabatabai University, Tehran, Iran

فربد عبادی فرد آذر

Health Promotion Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :