اثرسطوح مختلف محلول نمک طعام برجوانه زنی ارقام چیتی و سفید لوبیا
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 824
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_1002
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) آزمایشی در سال 1388 در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید انجام گرفت. درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه چهار رقم لوبیا شامل ارقام جولس و دانشکده (ارقام سفید)، خمین و جی 14088 (ارقام چینی) در چهار سطح محلول کلرید سدیم شامل 0، 1، 2 و 3 دسی زیمنس بر متر مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. شوری تأثیر معنی داری بر جوانه زنی بذر داشت. بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی به ترتیب در سطوح صفر و 3 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم مشاهده شد. همچنین اثر شوری بر طول و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه معنی دار بود. افزایش شوری طول ریشه چه و ساقه چه را کاهش داد. رقم جولس بیشترین درصد جوانه زنی را در سطح 3 دسی زیمنس بر متر نمک دارا بود. ارقام جولس (سفید) و جی 14088 (چیتی) به ترتیب مقاوم ترین و حساس ترین رقم به شوری تشخیص داده شدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم حسن بیگی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
علیرضا باقری
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی اقلید
سیدماشاءاله حسینی
استادیارمرکز تحقیقات فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :