تاثیر استفاده از کامپوزیت سیمانی مسلح الیافی توانمند HPFRCC)) و فاصله خاموت در مقدار باز پخش لنگر و مشخصات مفصل پلاستیک تیرهای بتن آرمه سراسری
محل انتشار: مجله تحقیقات بتن، دوره: 15، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 149
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCRGU-15-1_002
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1403
چکیده مقاله:
در مقاله حاضر نتایج بررسی آزمایشگاهی بازتوزیع لنگر و مشخصات مفصل پلاستیک تیرهای سراسری دو دهانه با بکارگیری کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند به جای بتن معمولی در بخش های مختلف تیرهای سراسری و استفاده از خاموت فشرده ارائه گردیده است.هشت نمونه تیر سراسری با بتن معمولی و کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند و فاصله خاموت گذاری ودر قالب سه گروه A،BوC در نظر گرفته شدند.گروه A شامل دو تیر کنترلی بابتن معمولی با فواصل خاموت گذاری معمولی(d/۲) (نمونه مرجع) و فشرده (d/۴) و گروه B شامل چهار تیر سراسری ساخته شده با کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند بصورت لایه ای با فواصل خاموت گذاری غیر فشرده (d/۲) و گروه C شامل دو تیر سراسری ساخته شده با کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند بطور کامل با خاموت گذاری معمولی(d/۲) و فشرده(d/۴) بودند. بررسی نتایج آزمایشگاهی نشان داد که بکارگیری کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند به جای بتن معمولی در بخش های مختلف تیرهای سراسری و استفاده از خاموت فشرده ، باعث افزایش ظرفیت شکل پذیری تیرهای سراسری می گردد. در نمونه ساخته شده با کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند بطور کامل و دارای خاموت فشرده، ظرفیت باربری، شکل پذیری جابجایی و شکل پذیری انرژی به ترتیب به مقدار ۳۵، ۷۷ و ۸۳ درصد نسبت به نمونه مرجع افزایش یافتند. بیشترین مقدار بازپخش لنگر خمشی در نمونه ساخته شده با کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند در قسمت تحتانی به مقدار۵۱/۱ برابر تیر مرجع اتفاق افتاد.
کلیدواژه ها:
تیر سراسری بتنی مسلح" ، کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند (HPFRCC)" ، شکل پذیری" ، " ، بازپخش لنگر"
نویسندگان
رامین احسانی
استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان.
محمد کاظم شربتدار
دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان.
علی خیرالدین
استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :