زیست پالایی پساب های بهینه با سیانوباکتریوم دریایی Fischerella muscicolaISC۱۲۳

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 115

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBME01_018

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1403

چکیده مقاله:

امروزه تصفیه و پاکسازی پساب ها با توجه به کمبود منابع آبی اهمیت بسزایی دارد. این امر با روش های مختلف فیزیکی و شیمیایی امکانپذیر است که علاوه بر صرف هزینه و انرژی زیاد معضلات زیست محیطی نیز به همراه دارد. لذا زیست پالایی به عنوان روشی متکی بر پتانسیل موجودات زنده جایگاه خاصی در این خصوص یافته است. ریز جلبک ها (سیانوباکتری ها) میکروارگانیسم های فتوسنتز کننده ای هستند که از پتانسیل خوبی در این زمینه برخوردارند. این پژوهش به ارزیابی پتانسیل ریز جلبک دریایی ISC۱۲۳ F.muscicola در پساب های بهینه از نظر کاهش عناصر نیترات و فسفات و تغییرات TDS،COD و شوری آنها می پردازد. پساب های بهینه با افزودن مقادیر مختلف NaCl, NaNO۳, K۲HPO۴ به محیط کشت BG۱۱۰ و بررسی رشد و آنالیزهای RSM صورت گرفته توسط نرم افزار Design-Expert به صورت تیمارهای T۱(NaCl ۱%, NaNO۳ ۳۵۰, K۲HPO۴ ۷۷mg/L), T۲(NaCl ۱%, NaNO۳ ۱۳۵۰, K۲HPO۴ ۷۷ mg/L), T۳(NaCl ۰.۱۷%, NaNO۳۱۰۷۵, K۲HPO۴ ۲۴۸.۵ mg/L) انتخاب شده و تغییرات نیترات، فسفات، TDS، COD و شوری آنها به مدت ۱۰ روز ارزیابی شد. بیشترین میزان کاهش عناصر نیترات (۶/۹۳ %) در روز هفتم و فسفات (۴۴ %) در روز پنجم در تیمار T۱ مشاهده شد. این در حالی است که مقادیر TDS و COD در تمام تیمارها افزایش یافته و بیشترین کاهش شوری محیط ( ppt ۴/۱ ) نیز در تیمار T۱ بوده است. به این ترتیب نتیجه گیری می شود F.muscicola از پتانسیل خوبی در کاهش عناصر نیترات و فسفات پساب ها برخوردار است. افزایش میزان TDS و COD بیانگر تولید برخی ترکیبات زیستی فعال در این تیمارها می باشد. به این ترتیب استفاده از باکتری های منتخب و/ یا سویه های مخمر به همراه این ریز جلبک نقش موثری در کاهش TDS و COD پساب ها و افزایش کارایی تصفیه و پاکسازی آن ها دارند.

نویسندگان

لادن بافته چی

گروه میکروبیولوژی نفت، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران ،گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۴۶۹۷- ۱۹۳۹۵ ، تهران

حمید سبحانیان

گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۴۶۹۷- ۱۹۳۹۵ ، تهران

ندا سلطانی

گروه میکروبیولوژی نفت، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران