طراحی پورتفولیو بر مبنای یادگیری مسئله محور برای دوره کارآموزی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی و اجرا و ارزیابی آن با توجه به سطح رضایت دانشجویان
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-34-233_013
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1403
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: با عنایت به تجربه محققان از سردرگمی و نارضایتی دانشجویان از چگونگی آموزش و پیشرفت فراگیر در کارآموزی در عرصه دوره کارشناسی ارشد و نبود معیار ارزشیابی و یک کار پوشه مبتنی بر اهداف آموزشی مطابق با کوریکولوم رشته سلامت سالمندی با توجه به جدید بودن رشته و همین طور فاصله گرفتن از روش آموزش سنتی و رفتن به سوی استفاده بهینه از فرهنگ ارزشیابی توسعه یافته، مطالعه حاضر با هدف طراحی پورتفولیو بر مبنای یادگیری مسئله محور برای دوره کارآموزی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی و اجرا و ارزیابی آن با توجه به سطح رضایت دانشجویان بود.
مواد و روش ها: این مطالعه کمی از نوع نیمه تجربی بود. مراحل انجام پژوهش به ترتیب شامل طراحی، اجرا و ارزیابی سطح رضایت دانشجویان از پورتفولیو و مقایسه آن با روش سنتی بود. بدین صورت که پس از طراحی و تدوین پورتفولیو به روش مسئله محور، در مرحله اجرای برنامه کارآموزی، کلیه دانشجویان حاضر در واحد کارآموزی در عرصه سلامت سالمندی که ده نفر بودند به طور تصادفی به دو گروه کنترل (پنج نفر) و آزمون (پنج نفر) تقسیم شدند و در طی ۱۲ هفته دوره کارآموزی را به روش سنتی (گروه کنترل) و روش پورتفولیو (گروه آزمون) گذراندند و در انتها از آنان به روش سنتی (گروه کنترل) و الگوی ارزشیابی کرک پاتریک (گروه آزمون) ارزشیابی به عمل آمد و نمرات کارآموزی برای دانشجویان هر گروه اعلام شد. در مرحله سوم برای سنجش سطح رضایتمندی دانشجویان از دو روش مذکور از پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات جمعیت شناختی (سن، جنس، معدل ترم قبل و وضعیت تاهل) و سوالات مرتبط با سطح رضایت دانشجویان استفاده شد. داده های پژوهش پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS-۲۶شدند و آزمون های آماری تی مستقل و آزمون دقیق فیشر با توجه به نرمال بودن داده ها برای مقایسه سطح رضایتمندی دو گروه مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین (انحراف معیار) سنی گروه های کنترل و آزمون به ترتیب (۸/۵۶) ۳۵/۴و (۸/۰۸) ۳۳/۶ سال بود. نتایج مقایسه دو گروه از نظر میانگین سنی و معدل و همین طور فراوانی جنسیت و وضعیت تاهل نشان داد که هیچ اختلاف معناداری بین دو گروه وجود نداشت. میانگین(انحراف معیار) رضایتمندی کلی نمونه های گروه کنترل (۸/۱) ۲۶/۸ و گروه آزمون (۲/۲۸) ۳۵/۸ به دست آمد. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که اختلاف معنی داری بین میانگین رضایتمندی کلی دو گروه وجود دارد (۰/۰۵≥P، ۲/۳۸t=).
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد دانشجویان کارشناسی ارشد سلامت سالمندی، میزان رضایتمندی بیش تری از روش پورتفولیو در مقایسه با روش سنتی برای دوره کارآموزی خود داشتند. علاوه بر این سطح انگیزه دانشجویان برای یادگیری در روش پورتفولیو بیش تر بود و دانشجویان فاصله کم تری را بین مباحث تئوری و تجربیات بالینی احساس می کردند. از این جهت پیشنهاد می شود که استفاده از روش پورتفولیو برای دوره کارآموزی رشته سلامت سالمندی و سایر رشته های علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. مطالعه حاضر برای اولین بار روی دانشجویان سلامت سالمندی انجام شد و علاوه براین حجم نمونه کم نیز از محدودیت های این پژوهش بود، بنابراین پیشنهاد می شود این مطالعه در سطح وسیع تر روی دانشجویان دانشگاه های مختلف در سراسر کشور انجام پذیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالحکیم جوربنیان
Assistant Professor, Department of Geriatric Health, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
حسین مطلبی
Professor, Department of Geriatric Health, Faculty of Health Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
وحیده رضا پور
MSc in Geriatrics Health, Department of Geriatric Health, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
شهاب پاپی
Assistant Professor, Department of Geriatric Health, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :