اثر ۱۲ هفته تمرینات پیلاتس بر سطح سرمی گرلین و میزان اشتها در زنان مبتلا به دیابت نوع دو
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-27-1_005
تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: افزایش میزان اشتها و عدم تحرک کافی، روند ابتلاء به بیماری های مزمن از جمله دیابت را تسریع می کند، لذا مطالعه حاضر هدف بررسی تاثیر ۱۲ هفته تمرینات پیلاتس بر سطح سرمی گرلین و میزان اشتها در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد.روش کار: این مطالعه تجربی بر روی زنان مبتلا به دیابت نوع دو (از انجمن دیابت نجف آباد) با دامنه سنی ۵۵-۳۵ سال در شهر نجف آباد انجام شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه اول به انجام تمرینات پیلاتس به مدت ۱۲ هفته به صورت فزاینده، ۳ جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۵۰ دقیقه پرداختند و برای گروه کنترل که برنامه روتین زندگی را ادامه دادند، قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی، خون گیری انجام شد و اندازه گیری گرلین به روش الایزا بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: بر اساس نتایج مطالعه، انجام ۱۲ هفته تمرین پیلاتس بر سطح سرمی گرلین (۰۰۱/۰≥p)، احساس گرسنگی (۰۰۱/۰≥p)، احساس پری (۰۰۱/۰≥p)، احساس سیری (۰۰۱/۰≥p) و احساس میل به غذا (۰۰۱/۰≥p) در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ معنی دار بود.نتیجه گیری: تمرین پیلاتس می تواند سبب بهبود سطح سرمی سطح گرلین و میزان اشتها شود، از این رو تمرین پیلاتس ممکن است یک روش درمانی موثر برای زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم طالبی
دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
الهام افتخاری قینانی
استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
جمشید بنایی بروجنی
استادیار، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
سعید کشاورز
استادیار، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :