اثرسطوح مختلف کود ازته برروی مقدار وترکیبات اسانس گیاه داروئی ریحان (Ocimum basilicum L.)
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 640
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0309
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
ریحان(Ocimum basilicum L.) گیاهی یکساله ازخانواده نعناع و یکی ازمهمترین گیاهان دارویی بوده که درتمام نقاط دنیا خصوصا مناطق گرم رشد می کند اسانس این گیاه حاوی ترکیبات شیمیایی خاصی است که دارای خواص مهمی ازجمله ضدقارچی و باکتریایی بوده و نیز درصنایع بهداشتیمورد استفاده قرارمیگیرد. حهت بررسی اثرسطوح مختلف کود ازته برروی مقدار اسانس و ترکیبات آنها ازمایشی درسال 1387 2008 میلادی درمزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه انکارا اجرا شد این ازمایش بصورت اسپیلت پلات درقالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی درچهارتکرار اجرا گردید فاکتور اصلی تراکم کاشت درسه سطح 50×20 40×20 T30×20) سانتیمتر و فاکتور فرعی کود ازته به فرم نیترات امونیوم درچهارسطح 150 T100 T50 T0 کیلوگرم درهکتار دراین ازمایش بکارگرفته شد برای شناسایی و ترکیبات موجود دراسانس یکی ازسه سطح تراکم بوته 40×20 سانتیمتر به عنوان متعادل ترین تراکم انتخاب و اثرکود ازت فقط دراین تراکم بوته مورد بررسی قرارگرفت ازنمونه های گیاهی جمع آوری شده با استفاده ازدستگاه کلونجر و به روش تقطیر با اب اسانس گیری شد پس ازتعیین مقدار اسانس موجود درهریک ازنمونههای ازمایشی درتراکم مربوطه اسانس ها با استفاده ازدستگاه کروماتوگرافی گازی GC-MS انالیز شده و ترکیبات موجود درآنها مشخص گردید نتایج بدست امده نشان داد که مهمترین ترکیب شیمیایی موجود دراسانس هرسه برداشت و تمام سطوح ازت لینالول می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرمحمد دانشیان مقدم
عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :