بررسی ژن QUB۴۱۵۶C در بیماران مبتلا به سل نهفته

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOC03_010

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1403

چکیده مقاله:

مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (MTB) عامل اصلی سل است که علت اصلی مرگ و میر ناشی از یک عامل عفونی در سراسر جهان است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که سالانه حدود هشت میلیون نفر در جهان به سل فعال مبتلا می شوند و نزدیک به دو میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند. از هر ۱۰ نفر مبتلا به MTB یک نفر ممکن است در طول زندگی خود به عفونت سل فعال مبتلا شود. هدف از این مطالعه بررسی ژن QUB۴۱۵۶C در بیماران مبتلا به سل نهفته است. بدین منظور ۱۰۲ نمونه از بیماران مبتلا به سل نهفته مراجعه کننده به آزمایشگاه مرجع ملی بیمارستان مسیح دانشوری پس از اخذ پرسشنامه و رضایت نامه وارد مطالعه شدند. مایکوباکتریوم با روش های میکروبی و بیوشیمیایی جدا و شناسایی شد. سپس سویه ها از نظر وجود ژن QUB۴۱۵۶C با روش PCR-RFLP مورد ارزیابی قرار گرفتند. سل نهفته برای آزمایش PPD مثبت بود. نتایج آزمایش PCR نشان داد که ۶۶,۶۷ درصد افراد عادی از نظر ژن حدت QUB۴۱۵۶C در بین ۱۰۲ نمونه نهفته بررسی شده مثبت بودند. ژن QUB۴۱۵۶C از جمله ژن های ضروری است. با توجه به نتایج به دست آمده و اهمیت کلی QUB۴۱۵۶C و ارتباط آن با بروز سل فعال در افراد مبتلا به سل نهفته، مطالعه کامل تری در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

نویسندگان

جعفر آقاجانی

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

پریسا فرنیا

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سامان ایوبی

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

پوپک فرنیا

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.گروه بیوتکنولوژی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

جلال الدین غنوی

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

علی اکبر ولایتی

مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی (MRC)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.