شناسایی راهبردها و اولویت بندی مکانیابی بهینه سکونتگاههای روستاهای استان آذربایجان شرقی ( مطالعه موردی روستای باشسیزکوه)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SRDS-5-1_002
تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
در دهه های اخیر، تحولات جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی، به ویژه در مناطق روستایی، نیازمندی به یک نگاه کارآمد و مستدام به مسائل مسکن و توسعه سکونتگاه های روستایی را افزایش داده است. شناختن اصول مکان یابی بهینه در این حوزه امری حیاتی است که تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی اهالی روستاها و همچنین توسعه پایدار این مناطق دارد. این پژوهش با هدف شناسایی راهبردها و اولویت بندی مکانیابی بهینه سکونتگاه های روستایی، به بررسی چالش ها و فرصت های این زمینه می پردازد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و در زمره مطالعات میدانی محسوب میشود و در راستای اولویت بندی از روش «تحلیل سلسله مراتبی» به عنوان یک شیوه در دسترس، برای مراجع تصمیم گیر در زمینه راهبرد دفاعی- امنیتی می پردازید، تا این مراجع از این روش برای اولویت بندی و تعیین راهبرد دفاعی- امنیتی استفاده نمایند، نتایج حاصله از بررسی این معیارها و زیر معیارها بر اساس مدل فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ، نشان از امتیاز نسبی مکان شماره یک نسبت به مکان شماره دو می باشد. مکان شماره یک به لحاظ طبیعی و مخاطرات طبیعی از پایداری بیشتری نسبت به مکان پیشنهادی شماره دو برخوردار است هرچند مکان شماره دو نیز دارای پایداری نسبی می باشد. مکان پیشنهادی شماره یک دارای امتیاز ۰.۵۲۳ و مکان پیشنهادی شماره دو امتیاز ۰.۴۸۱ است. لازم به ذکر است با توجه به مساحت کم مکان پیشنهادی شماره یک، گروه کارشناسی مکان پیشنهادی شماره دو نیز جهت توسعه آتی روستا در نظر گرفته شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبر سرمدی
عضو هیئت علمی گروه مخاطرات زیست محیطی و بلایای جوی پژوهشکده سوانح طبیعی، تهران، ایران
سید امیرحسین گرکانی
دانشیار گروه معماری و شهرسازی، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران
بهناز رحیمی
مرکز مطالعات توسعه روستایی، پژوهشکده سوانح طبیعی،تهران، ایران
سجاد امیری
عضو هیئت علمی مرکز مطالعات توسعه روستایی پژوهشکده سوانح طبیعی، تهران، ایران
حسین زینتی فخرآباد
کارشناس پژوهشی مرکز مطالعات توسعه روستایی پژوهشکده سوانح طبیعی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :