تدوین مدل مراقبت تسکینی کودکان بر اساس دیدگاه کادر پزشکی در ایران
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-32-1_003
تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: مراقبت تسکینی در عرصه کودکان شامل مراقبت فعال از جسم و ذهن کودک و همچنین حمایت از خانواده را شامل می شود. هدف این پژوهش ارائه مدل ضرورت ارائه مراقبت تسکینی برای کودکان بر اساس دیدگاه کادر پزشکی و پرستاری در ایران بود.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی جهت ارائه مدل با در نظر گرفتن هر یک از حیطه ها/عوامل مطرح شده از تحلیل عاملی استفاده شد. تحلیل عاملی اکتشافی، با استفاده از آزمون های کیزر مایر (KMO) و بارتلت (BT) انجام شد و مدل نیازسنجی ارائه گردید. جهت سنجش ضرورت ارائه خدمات مراقبت تسکینی برای کودکان از پرسشنامه پژوهشگر ساخته انجام شد. این پرسشنامه حاوی ۲۸ سوال در سه حیطه یا عامل (حیطه مربوط به کودک با ۹ مورد، ۱۲ مورد در حیطه مرتبط به خانواده و ۷ مورد حیطه مربوط به سلامت ملی) طراحی شد. با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۱ تحلیل آماری انجام شد.نتایج: گویه "توجه به مفاهیم اخلاقی در برخورد با خانواده در سطح خانواده" دارای بیشترین میانگین نمره بود (۲۸/۰±۴/۴). گویه های "تلاش برای داشتن مرگ آرام در مراحل پایان زندگی در حیطه کودک " و "بهره مندی از خدمات تسکینی برابر در سطح ملی" به ترتیب با میانگین نمرات ۵۲/۰±۲/۴ و ۴/۰±۱/۴ در مراتب دوم و سوم از این ضرورت بودند که با توجه به این نتایج، مدل مراقبت تسکینی تنظیم و طراحی شد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج گویه های پرسشنامه، مدل ضرورت مراقبت تسکینی طراحی شد. هم چنین ضرورت ارائه مراقبت تسکینی برای کودکان در این مدل تایید گردید.
نویسندگان
نازی دزواریی
مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
مرجان مردانی حموله
گروه پرستاری کودکان و روان پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران
سمیه رستملی
مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
ملیحه کدیور
مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
مرجان کوهنورد
گروه بیماری های کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
آزاده سیاری فرد
مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :