مقایسه کارایی زراعی مصرف مقادیر مختلف کود نیتروژنه در سه رقم ذرت دانهای در منطقه بیله سوارمغان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 639

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_1128

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

به منظور مقایسه کارآیی زراعی مصرف کود نیتروژن در سه رقم ذرت Kenez410 ، Korduna و Konsur آزمایشی در سال زراعی 9831 در اراضی زراعی شهرستان بیله-926، سوار واقع در روستای زنده آباد به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها یا فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح کود نیتروژن صفر، 06 و 936 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار و ارقام ذرت بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه تحت تأثیر رقم و سطوح کود نیتروژن و اثر متقابل آنها قرار دارد. به طوریکه بالاترین عملکرددانه 0601 کیلو گرم در هکتار در رقم Korduna با کاربرد 936 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که کارآیی مصرف کود نیتروژن تحت تأثیر رقم و سطوح کود نیتروژن و اثر متقابل این دو قرار دارد. به طوری در رقم Korduna با کاربرد 06 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار بالاترین کارآیی 83 در صد مصرف نیتروژن به دست آمد. همچنین مشخص شد که با افزایش مقدار کود، کارآیی مصرف نیتروژن کاهش یافت به طوریکه پایین ترین میزان کارآیی در رقم Konsur با کاربرد 936 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به دست آمد. همچنین مشخص شد با افزایش سطوح کود نیتروژن، ارتفاع بوته، تعداد ردیف دانه در بلال، تعداد دانه در ردیف، تعداد دانه در بلال، طول و قطر بلال، وزن خشک چوب بلال، محیط بلال و وزن خشک تک بوته به طور معنیداری افزایش یافته است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

احمد توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

محمدحسین انصاری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

محمدباقر خورشیدی بنام

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

علی ملک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زرین کفش، م. 1371. حاصل‌خیزی خاک و تولید. انتشارات دانشگاه ...
  • حکم‌علی پور، س. 1385. بررسی اثرات تراکم بوته و سطوح ...
  • فتحی، ق. 138. نگرشی نو بر کارآیی مصرف عناصر غذایی ...
  • ملکوتی، م، ج و م، نفیسی. 1371. مصرف کود در ...
  • مظاهری، د. 1376. گزارش‌نهایی طرح آینده‌ی غذا. انتشارات فرهنگستان علوم ...
  • نمایش کامل مراجع