اثر رنگدانه های پوست سیب زرد، قرمز و گلبرگ های ارغوان بر ویژگی های سلول های خورشیدی حساس به رنگ بر پایه نانوذرات TiO۲
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-32-1_013
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
در این کار، از پوست سیب زرد، پوست سیب قرمز و گلبرگهای ارغوان به عنوان رنگدانه در سلولهای خورشیدی حساس به رنگ بر پایه نانوذرات TiO۲ استفاده شد. این رنگدانهها با روش ساده عملیات گرمایی استخراج شدند. مشخصههای جذبی رنگدانهها با طیفسنجی مرئی-فرابنفش (Uv-Vis) تعیین گردید. به منظور بررسی ویژگیهای ساختاری و ریختشناسی نانوذرات به ترتیب از پراش سنج پرتو x (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. منحنی جریان-ولتاژ (I-V) سلولهای خورشیدی در شرایط استاندارد در حالتهای روشنایی و تاریکی رسم شدند. نتایج نشان میدهند که سلولهای ساخته شده با استفاده از رنگهای استخراج شده از پوست سیبهای زرد و قرمز و گلبرگهای ارغوان به ترتیب دارای جریانهای اتصال کوتاه ۴۹/۲۷، ۵۰/۵۸ و
μA ۸۵/۱۷۳ بوده و ولتاژ مدار باز آنها به ترتیب ۵۳/۰، ۵۳/۰، V۵۵/۰ هستند. ضرایب پرشدگی آنها به ترتیب برابر با ۵۶/۰، ۶۵/۰ و ۶۸/۰ و بازده های آنها به ترتیب ۰۴/۰% ، ۰۸/۰% و ۲۷/۰% به دست آمد.
کلیدواژه ها:
Dye sensitized solar cells ، natural pigments ، yellow apple's skin ، red apple's skin and Cercis siliquastrum’s petals ، سلول های خورشیدی حساس به رنگ ، رنگدانه های طبیعی ، پوست سیب زرد ، پوست سیب قرمز ، گلبرگ های ارغوان.
نویسندگان
زهره سادات طبسی حائری
Plasma Physics Research Center, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
آنا خواجه نژاد
Plasma Physics Research Center, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
لیلی متولی زاده
Physics Department, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
الهام دارابی
Plasma Physics Research Center, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :