بانکداری اخلاقی و مسئولیت اجتماعی: ارائه مدل بانکداری سبز
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-19-1_011
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
زمینه: در بانکداریاخلاقی، مسئولیت اجتماعی اهمیت دارد و پول مشتریان برای تامین مالی چیزی که می تواند تاثیر منفی بر اجتماع داشته باشد، مصرف نمی شود . یکی از ابعاد مسئولیت اجتماعی توجه به محیط زیست است. با توجه به اهمیت به این مهم هدف پژوهش حاضر ارائه مدل بانکداری سبز در نظام بانکی است.
روش: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی، کیفی و توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری، مدیران(خبرگان) سیستم بانکی کشور بودند که که ۲۲ نفر با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و بعد از اشباع نظری به عنوان نمونه در نظرگرفته شدند. ابزار جمع اوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. داده ها با استفاده از روش کدگذاری و نرم افزار MAXQDA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: برای بانکداری سبز ۱۲۷ کد اولیه شناسایی شد که در ۱۵ مقوله محوری طبقهبندی شد و در نهایت با کدگذاری انتخابی مدل بانکداری سبز تدوین شد.
نتیجهگیری: در مدل نهایی مقوله محوری شامل اقدامات مدیریتی و حفاظت از محیط زیست تحت تاثیر یکسری عوامل علی شامل: بازاریابی، استفاده از تکنولوژی های نوین و الکترونیکی، حمایت حاکمیتی و قوانین و اسناد بالادستی بود که در بستر عوامل فردی، عوامل سازمانی و عوامل بین المللی شکل میگرفتند. راهبردها شامل عوامل برونسازمانی شامل بررسی و بازبینی اسناد بالادستی و فرهنگسازی با دو بخش موضوعات و عاملین است. عوامل درون سازمانی شامل ایجاد و اجرای تغییرات لازم بود. عوامل مداخله گر شامل عوامل برون سازمانی و درون سازمانی است که هر یک به زیرابعاد مختلفی تقسیم میشوند و در نهایت پیامدها در دو بعد برون سازمانی و درو نسازمانی قرار گرفتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
موسی زادفلاح
۱. PhD Student in Public Administration, Dept. of Organizational Behavior, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
حسین گنجی نیا
۲. Dept. of Public Administration, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
محمد رضا آزاده دل
۲. Dept. of Public Administration, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
سعید باقر سلیمی
۲. Dept. of Public Administration, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :