شناسایی و اعتباریابی عوامل موثر رفتار کارآفرینانه با تاکید بر عوامل اخلاقی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 92
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-19-1_017
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
زمینه: رعایت اصول اخلاقی در رفتارهای کارآفرینانه می تواند از عوامل مهمی باشد که زمینه توسعه اخلاق در فرایندهای کاری و توسعه کسب و کارها را فراهم می آورد، با درک این مهم پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اعتباریابی عوامل موثر رفتارهای کارآفرینانه با تاکید بر عوامل اخلاقی در دستگاه های اجرایی استان گلستان انجام شد.
روش: روش تحقیق آمیخته (کیفی – کمی) بود، در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی و در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی خبرگان و استاتید دانشگاهی بودند و در بخش کمی شامل مدیران دستگاه های دولتی استان گلستان بود. روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند از نوع نظری با ۱۰ نفر استفاده شد و در بخش کمی تصادفی طبقه ای بود که تعداد ۲۸۰ نفر به عنوان نمونه آماری جهت بررسی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از طریق کدگذاری باز و در بخش کمی از طریق تحلیل تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی در نرم افزارهای Lisrel , SPSS۲۲ انجام شد.
یافته ها: یافته های بخش کیفی نشان داد که ۵۹ شاخص موثر بر رفتارهای کارآفرینانه با تاکید بر عوامل اخلاقی در دستگاه های اجرایی استان گلستان در چهار عامل عوامل اخلاقی شامل ساختار اخلاقی نظام مدیریت، اخلاق مداری در فعالیت های کارآفرینانه، چشمانداز استراتژیک و ارتباطات اخلاقی شناسایی شد، یافته های بخش کمی نیز نشان داد که مدل اندازه گیری عوامل موثر رفتارهای کارآفرینانه با تاکید بر عوامل اخلاقی مورد تایید قرار گرفت و شاخص های برازش مدل نیز مناسب ارزیابی شد.
نتیجه گیری: شناسایی عوامل موثر اخلاقی می تواند به عنوان یک راهبرد در راستای ارتقای رفتارهای کارآفرینانه مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد پایین محلی
۱. Ph.D. Student, Dept. of Management, Aliabad Katul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katul, Iran.
روح الله سمیعی
۲. Dept. of Management, Aliabad Katul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katul, Iran.
محمد باقر گرجی
۲. Dept. of Management, Aliabad Katul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katul, Iran.
عبدالغنی رستگار
۲. Dept. of Management, Aliabad Katul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katul, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :