تاثیر بالیدگی زیستی و وضعیت اجتماعی اقتصادی بر انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده کودکان شهر تهران
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-10-3_003
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بالیدگی جسمانی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بر انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده در کودکان ۱۰تا۱۲ سال شهر تهران انجام شد.
روش : روش مطالعه علی-مقایسه ای بود. براساس جدول مورگان ۴۰۰ دانش آموز دبستانی در رده سنی ۱۰ تا ۱۲ سال شهر تهران (نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰) بصورت خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش بالیدگی زیستی از روش خمیس- روشه، سنجش وضعیت اجتماعی- اقتصادی از پرسشنامه وضعیت اجتماعی اقتصادیSES ؛ سنجش مهارت های شناختی از پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی و برای سنجش مهارت های حرکتی کودکان از پرسشنامه شایستگی حرکتی ادراک شده در دوران کودکی استفاده گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
نتایج : وضعیت اجتماعی اقتصادی و بالیدگی زیستی بر هر یک از متغیرهای شایستگی حرکتی ادراک شده ( ۰/۰۰۱=p) و بر متغیرهای انعطاف پذیری شناختی اثر دارد ( ۰/۰۲۱=p). کودکانی که در سطح بالیدگی جسمانی زودرس و نرمال می باشند و همچنین کودکانی که از وضعیت اجتماعی اقتصادی بهتری بهرهمند هستند، در متغیرهای انعطاف پذیری شناختی ( ۰/۰۱۶=p) و شایستگی حرکتی ادراک شده ( ۰/۰۱۱=p) بهتر از کودکان با وضعیت بالیدگی زیستی دیررس و وضعیت اجتماعی اقتصادی پایین، بودند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین بالیدگی زیستی با انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده و همچنین بین وضعیت اجتماعی اقتصادی با انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده ارتباط معنادار وجود دارد ( ۰/۰۰۱=p) و بالا بودن وضعیت اجتماعی اقتصادی در کودکان با بالیدگی زودرس منجر به افزایش انعطاف پذیری شناختی و شایستگی حرکتی ادراک شده، می شود.
نتیجه گیری: سطح بالیدگی زیستی زودرس و وضعیت اجتماعی اقتصادی بالا منجر به افزایش شایستگی حرکتی ادراک شده و انعطاف پذیری شناختی کودکان شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروانه شمسی پور دهکردی
associate professor, Department of Motor Behavior, Faculty of Sport Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
مریم رحیمیان
Assistant Professor, Department of Motor Behavior, Faculty of Sport Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
ماندانا سنگاری
Department of Physical Education, Islamic Azad University, Chalous Branch, Mazandaran, Iran.
افسانه خیراندیش
Master of Motor Behavior, Faculty of Sport Sciences, Alzahra University, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :