مروری بر آموزش های موثر بر بهبود و درمان نشانگان اختلال یادگیری خاص در پژوهش های داخلی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PBSCO03_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور
چکیده
در این پژوهش، آموزش های مختلف ارایه شده برای اختلال یادگیری خاص در مقالات داخلی۱۰ سال اخیر موردبررسی قرار گرفت. منابع پژوهش در پایگاه های اطلاعاتی و اسناد علمی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ جستجو شدند. از اینپایگاه ها ۳۸ مقاله پژوهشی پیدا شد. از این تعداد ۳۰ مورد هماهنگ با هدف تحقیق بود. روشهای درمان، ویژگی هاینمونه آماری (پایه جنس، نمونه) ابزارهای گردآوری اطلاعات، روش آماری و یافته های هر یک از منابع موردبررسیقرار گرفت. نتایج بررسی نشان می دهد کلیه روش های آموزشی به کار رفته در این مداخله ها با هدف کاهش ناتوانییا بهبود عملکرد دانش آموزان با ناتوانی در یادگیری با روش آزمایش (نیمه آزمایشی یا کامل) انجام شده و همه اینمداخله ها در بهبود مشکلات یادگیری این دانش آموزان موثر بوده اند. بنابراین برای کمک به دانش آموزان بااختلالات ویژه یادگیری می توان از راه تشخیص و شناسایی درست و زودهنگام و با استفاده از آموزش های ذکر شدهدر این مطالعات. با در نظر گرفتن راهبردهای مناسب و ویژگی های روانشناختی هر کودک اقدام کرد.کلیدواژه ها
یادگیری خاص، اختلال یادگیری، آموزشمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.