استفاده از روش های هوای داغ، فروسرخ و مایکروویو برای خشک کردن جوانه های چرخ شده نخود
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 163
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-148_012
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
فرآیند جوانه زنی شامل تغییراتی در ویژگی های تغذیه ای، بیوشیمیایی و حسی است که باعث بهبود کیفیت و افزایش قابلیت هضم نخود می شود. از جوانه های چرخ شده و خشک شده نخود برای تهیه محصولات مختلفی مانند فلافل استفاده می شود. لذا در این پژوهش استفاده از روش های هوای داغ (دمای ۷۰ درجه سلسیوس)، فروسرخ (توان ۲۵۰ وات) و مایکروویو (توان ۲۲۰ وات) برای خشک کردن جوانه های چرخ شده نخود بررسی و مدل سازی شد. زمان خشک شدن نمونه ها در خشک کن فروسرخ از دو خشک کن دیگر کمتر بود. متوسط زمان خشک شدن نمونه ها در خشک کن های هوای داغ، فروسرخ و مایکروویو به ترتیب برابر ۳/۶۳، ۷/۲۶ و ۷/۱۵۶ دقیقه بود. در این پژوهش، ضریب نفوذ موثر رطوبت برای جوانه های چرخ شده نخود در خشک کن های هوای داغ، فروسرخ و مایکروویو به ترتیب برابر m۲s-۱ ۹-۱۰×۹۹/۴، m۲s-۱ ۹-۱۰×۹۵/۱۷ و m۲s-۱ ۹-۱۰×۵۹/۱ به دست آمد. جهت بررسی سینتیک خشک شدن جوانه های چرخ شده نخود، مدلهای ریاضی ونگ و سینگ، هندسون و پابیس، تقریب انتشار، پیج، نیوتن، میدیلی و لگاریتمی بر دادههای تجربی برازش داده شدند. در نهایت، در مدل سازی فرآیند خشک کردن این محصول، مدل ریاضی میدیلی با چهار پارامتر به دلیل حداقل خطا به عنوان بهترین مدل انتخاب شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Kimia Goharpour
MSc Student, Department of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
Fakhreddin Salehi
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
Amir Daraei Garmakhany
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Toyserkan Faculty of Engineering and Natural Resources, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :