استفاده از فوم پلی اورتان برای پر کردن حفره حاصل ار پوسیدگی تنه درختان فضای سبز شهر سبزوار برای اولین بار در خراسان رضوی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 227
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSDA07_374
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
با توجه به بررسی های به عمل آمده در فضای سبز شهری سبزوار عوامل مختلفی منجر به ایجاد حفره در تنه درختان می شود . از جمله این عوامل می توان به تنش های خشکی ، سرمازدگی و آفتاب سوختگی ، هرس نامناسب ، شکستگیها، هجوم آفات و بیماریها و ...اشاره کرد، که در طول رشد درخت مسبب پوکی چوب تنه درخت و ایجاد حفره می شوند.پس از ایجاد حفره عوامل ثانویه محیطی ، جاندارانی همچون حشرات، جوندگان، پرندگان و مهمترین آنها قارچ های پوساننده منجر به گسترش حفره خواهند شد.بدون تردید قارچ ها مهمترین عوامل تجزیه در روی زمین هستند و مستقیما مسئول تخریب چوب ها و تجزیه سلولز و لیگینین و ترکیبات اولیه چوب هستند. در سالیان پیش حفره ایجاد شده در تنه درختان بوسیله سیمان پر می شد .درختان آسیب دیده و پوک شده که حفره آن به وسیله سیمان پر شده است در معرض آسیب واقعی قرار دارند. انعطاف درخت در خم شدگی و نوسانات باد با ستون سیمان متفاوت است و طی مرور زمان درخت را دچار آسیب می نماید .سیمان رطوبت را نگه داشته و محیطی مستعد برای ارگانیسم های مخرب و پیشروی پوکی درخت ایجاد می نماید. با توجه به مضرات ذکر شده سیمان برای درخت ، از آن جهت پر کردن حفره تنه درختان سطح فضای سبز استفاده نشد و روشهای مختلف دیگری از جمله استفاده از فوم پلی اورتان مورد بررسی قرار گرفت . در این پژوهش برای اولین بار در خراسان رضوی جهت پر کردن حفره درخت از فوم پلی یورتان استفاده .بدین صورت که ابتدا داخل حفره کاملا تمیز می شد و قسمت های پوسیده تراشیده شده، به نحوی که پوسیدگی به طور کامل برطرف و چوبهای سالم ظاهرمی شدند سپس در مرحله بعد داخل و اطراف حفره روی چوبهای سالم با قارچ کش مناسب به علاوه یک حشره کش تماسی به طور کامل شسته و ضد عفونی می شد. پس از خشک شدن کامل بدنه درخت از سموم محلول پاشی شده، در مرحله بعد از فوم پلی اورتان استفاده شد. فوم پلی یورتان به علت کاربری آسان، خواص الاستیکی مناسب و متناسب با تنه درخت ، عدم خوردگی ، عدم جذب رطوبت و چسبندگی مناسب بر سایر روش های موجود برتری دارد و بدین وسیله معایب استفاده از سایر روش ها مرتفع گردید. لازم به ذکر است که پر کردن حفره تنه درختان صرفا جهت جلوگیری ازپیشرفت میزان پوسیدگی چوب درختان توسط عوامل محیطی و پاتوژن ها و همچنین ترمیم درخت در جهت زیبایی می باشد و جنبه درمان قطعی پوسیدگی و یا استحکام آن نخواهد بود .می توان جهت استحکام بخش های مختلف درخت از کمربندها و یا کابل های مخصوص استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاسم دارینی
مدیرعامل سازمان سیما و منظرشهر سبزوار
جعفر اسماعیل نژاد
دکترای کشاورزی معاونت سازمان سیما و منظر سبزوار
ثمین فلاحی نژاد
دانش آموخته دکترای کشاورزی و مسئول گیاهپزشکی سازمان سیما و منظر شهری