بهینه سازی آزمایشگاهی طرح تثبیت ماسه ساحل دریای بابلسر با سیمان، پودر ضایعات سنگ مرمر و الیاف سلولزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1745
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم ابراهیمی لاکمه سری

دانشجوی دکتری مهندسی عمران _ مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور ، ایران

لیلی اسماعیلی نوشیروانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران – ژئوتکنیک ، موسسه آموزش عالی میرداماد گرگان ، ایران

محدثه کلائی موخر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی لامعی ، ا یران

چکیده

به دلیل فراوانی خاک ماسه ای در مناطق ساحلی کشور و اینکه ماسه ساحل به عنوان یکی از خاکهای مساله دار به علت تخلخل بالا، ظرفیت باربری کم و احتمال روانگرایی مطرح م ی باشد، نیاز به بهسازی این خاکها امری ضروری به شمار می رود. اصلاح خاکهای ماسه ای با استفاده از روش تثبیت ، از متداولترین روشهای بهسازی آنها می باشد. در این تحقیق با انتخاب خاک ماسه ای شهرستان بابلسر به عنوان خاک پایه و از نوع ماسه بد دانه بندی شده (SP)، که برای تثبیت آن از سیمان، پودر ضایعات سنگ مرمر و الیاف سلولزی با هم که به صورت درصد وزنی به خاک ماسه ای اضافه شدند، استفاده گردید. چگالی دانه های این خاک برابر ۷۲/۲ بوده است . در این تحقیق برای تثبیت ماسه بابلسر از درصدهای وزنی ۱، ۳، ۵ و ۷ درصد برای سیمان، درصدهای وزنی ۱، ۳، ۵ و ۷ درصد برای پودر ضایعات سنگی (ضایعات سنگ مرمر) و درصدهای وزنی ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ درصد برای الیاف سلولزی استفاده شد که جایگزین خاک پایه شدند. سپس با استفاده از روش تاگوچی ، طرح تثبیت معرفی و نمونه سازی انجام شد و به منظور بررسی خواص مقاومتی ماسه تثبیت شده نیز ابتدا آزما یش تراکم استاندارد و سپس آزمایش برش مستقیم بر روی نمونه های ساخته شده انجام گرفت .

کلیدواژه ها

ماسه بابلسر،سیمان، پودر ضایعات سنگی ، الیاف سلولزی ، روش تاگوچی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.