ارزیابی عملکرد مدیریت توریسم در نواحی روستایی به منظور تدوین و انتخاب استراتژی توسعه پایدار گردشگری (مطالعه موردی : روستای ابیانه )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا نبی بیدهندی

دانشکده محیطز یست، دانشگاه تهران، تهران، ا یران

مریم ربیعی ابیانه

گروه مهندسی محیطز یست، پردی س بین المللی کیش، دانشگاه تهران، کی ش، ا یران

امید حسن زاده مقیمی

گروه مهندسی محیطز یست، پردی س بین المللی کیش، دانشگاه تهران، کی ش، ا یران

امیر نبی بیدهندی

گروه مهندسی محیطز یست، پردی س بین المللی ارس، دانشگاه تهران، جلفا، ایران

چکیده

ارتقای گردشگری روستایی بر مبنای توسعه گردشگری پایدار و تبدیل توریسم به محرکه اقتصادی منطقه برای بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه از جمله مهم ترین موارد در توسعه روستاهای ایران به شمار می رود که نیازمند اتخاذ راهبردهای مناسب و منطقی متناسب با قابلیت های منطقه ای است . پژوهش حاضر با هدف تبیین و تحلیل راهبردهای توسعه گردشگری روستایی در روستای ابیانه که از روستاهای هدف گردشگری در استان اصفهان بوده، صورت گرفته است . به این منظور عوامل داخلی (نقاط قوت و ضعف ) و خارجی (فرصت ها و تهدیدها) سیستم مدیریت گردشگری روستای ابیانه شناسایی شده و سپس با استفاده از روش تلفیقی SWOT استراتژی های متناسب با موقعیت کنونی تحقیق ، بررسی و راهبردهای اثربخش جهت تقویت قوتها و فرصت ها و کاهش ضعف ها و تهدیدها تدوین گردید. در ادامه ، اولویت بندی راهبردهای مورد نظر با تشکیل ماتریس برنامه ریزی کمی راهبردی (QSPM) انجام گرفت . براساس نتایج ، امتیاز ماتریس داخلی (IFE) سیستم مدیریت گردشگری ابیانه ۴۹.۳ و امتیاز ماتریس خارجی (EFE)۴۲.۲ برآورد شده است . این امر مبین آن است که وضعیت فعلی مدیریت گردشگری روستای ابیانه در بعد عوامل داخلی قوی عمل می کند ولی در خصوص استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدها عملکرد قابل قبولی ندارد. استراتژی های تهاجمی (SO) مناسب ترین استراتژی ها برای توسعه صنعت گردشگری روستای ابیانه هستند. بهترین استراتژی از بین گزینه های موجود و براساس نمره کسب شده جذابیت ، توسعه مجتمع های گردشگری با امتیاز ۲۱۲.۵ می باشد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک ، روستای ابیانه ، گردشگری پایدار، گردشگری روستایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.