تفحصی بر فلسفه پدیدارشناسی مکان از منظر اندیشه های دیوید سیمون، یوهانی پالاسما و کریستین نوربرگ شولتز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0868
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه ایزدی زمان آبادی

گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

محمدعلی رحیمی

استاد یار گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ا یران

علی اکبری

گروه معماری ، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهرن، ایران

احمدرضا کابلی

گروه معماری، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران

چکیده

اگر این پیش فرض در نظر گرفته شود که ، هدف وجودی معماری این است که محلی را به مکان تبدیل کند، یعنی معناهای بلقوه حاضر در محیط را بگشاید، از این رو مطالعه مکان بسیار حائز اهمیت می باشد. با وجود اینکه نقطه آغار پدیدار شناسی از فلسفه بوده است ، اما هرگز به همان محدود نگردیده و دامنه ی نفوذ آن عرصه های مختلفی از جمله معماری را در بر می گیرد. با رویکرد پدیدارشناسی می توان درباره ی چیزها به تفکر پرداخت و واقعیتشان را آشکار کرد. در یک نگاه کلی می توان بیان کرد که دیوید سیمون، کریستین نوربرگ شولتز و یوهانی پالاسما به عنوان سه تن از برجسته ترین چهره های پدیدارشناسی در معماری ، تاثیری ژرف بر بسط و گسترش این گفتمان داشته اند. در مقاله حاضر، با استفاده از ابزار گردآوری اطلاعات، همچون مطالعات کتابخانه ای و اسنادی ، سعی شده است تا مفاهیم و اصول مرتبط با مفهوم مکان و پدیدارشناسی مکان، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این راستا ابتدا پدیدارشناسی فلسفی که نقطه عزیمت پدیدارشناسی در معماری بوده است ، مورد بررسی قرار گرفته و سپس با تفحصی در آرا و نظریات دیوید سیمون، کریستین نوربرگ شولتز و یوهانی پالاسما در حوزه پدیده مکان به بررسی مفهوم پدیدارشناسی مکان پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

مکان، پدیدارشناسی ، دیوید سیمون، نوربرگ شولتز، یوهانی پالاسما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.