تحلیل محله ی جلفای اصفهان از منظر فرهنگی و تاثیر آن بر شکل گیری مکان های سوم

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 157

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICACU03_0171

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1403

چکیده مقاله:

فضاهای شهری، ظرف فعالیت های شهری و بستری برای تعاملات اجتماعی و زمینه ساز شکل گیری سرمایه ی اجتماعی به شمار می آیند. این فضاها مردم را به حضور و برقراری مراودات اجتماعی دعوت می کند و در آن جا تجربه ی برخورد با دیگران ، حس تعلق به جامعه ، دیدارهای چهره به چهره ، دیدن و دیده شدن ، به عنوان یکی از مهم ترین نیازهای انسان اتفاق می افتد. این مکان ها که از آن ها به عنوان مکان های سوم یاد می شود، متاثر از عوامل گوناگونی پدید می آیند و نقش موثری در پاسخ به نیازهای اجتماعی بشر دارند. پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیلی و با بهره گیری از روش تحلیل SWOT ، به تحلیل محله ی جلفای اصفهان از منظر فرهنگی و تاثیر آن بر شکل گیری مکان های سوم می پردازد. در تحلیل بخش های مختلف محله ، عواملی از جمله عناصر طبیعی مانند فضای سبز بیشه در بخش میانی محله ، پاکیزگی و لطافت هوا، کاهش ترافیک ، بافت ارگانیک ، مسیر پیاده راه ، تعدد کافه ها و مراکز خرید، تنوع فعالیت و عوامل دیگر بر کیفیت شکل گیری مکان -های سوم تاثیرگذار است . این مکان ها، می تواند به عنوان بازنمایی از نظام معناداری اجتماعی و فرهنگی و درجهت تقویت ارزش های انسانی ، بومی و طبیعت در محلات شهری، ازجمله ی محله ی جلفای اصفهان ، عمل کند.

کلیدواژه ها:

محله ی جلفای اصفهان ، منظر فرهنگی ، مکان سوم ، پاتوق

نویسندگان

کیمیا کاظمی

دانشجوی کارشناسی برنامه ریزی شهری، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران-۲ مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.

امیرحسین شبانی

استادیار گروه شهرسازی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران-۴ مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران.