تبیین مولفه های طراحی مدرسهی فراگیر برای کودکان نابینا با بهرهگیری از مرور تجارب نظری

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 168

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICACU03_0160

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1403

چکیده مقاله:

در جهان امروز، همه ی دانش آموزان اعم از کودکان سالم یا دارای هر گو نه معلول یت ج سمی ، از حق تحصیل بر خوردار هستند. آموزش فراگیر به عنوان یک رویکرد اساسی در پاسخ به همه گیری آموزش، پدید آمده و از منظر کالبدی ، زمینه ساز طراحی مدارس فراگیر است که به حضورپذیری کودکان دارای معلولیت در کنار کودکان عادی کمک می کند. پژوهش حاضر به روش مروری و با هدف تبیین مولفه های طراحی مدرسه ی فراگیر با تاکید بر حضور کودکان نابینا در کنار دا نش آ موزان عادی در مدارس، با مطالعه ی پژوهش های صورتگرفته در زمینه ی آموزش و طراحی فراگیر انجام شدهاست . براساس نتایج ، ا ستفاده از ابزارهای کمکی ، هوشمندسازی مدارس، تجهیز آزمایشگاهها و ارائه ی خدمات توانبخشی ، بکارگیری مصالح مطلوب برای حرکت نابینایان، اغنای محیط چندحسی با هدف ادراک بهتر فضا و موارد دیگر، زمینه را برای آ موزش بهتر ا فراد نابینا در مدارس فراهم می کند که پیامد آن، کیفیت بهتر زندگی آنها در اجتماع و گام برداشتن در جهت پایداری اجتماعی است .

نویسندگان

یاسمن روشنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

نرگس دهقان

استادیار، گروه معماری، مرکز تحقیقات افق های نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاداسلامی، نجف آباد، ایران.