مهمترین راه کارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_0015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان قدمی

استادگروه معماری دانشگاه آزاد سنندج

عاطفه محمدی

دانشجوکارشناسی ارشد معماری

چکیده

امروزه بحث استفاده از انرژی و مشکلات ناشی از آن به یکی از مهمترین مسائل جوامع بشری تبدیل شده است . توانایی فراهم شرایط مساعد اقلیمی که مهمترین دستاورد تکنولوژی مدرن است و خود میتواند شرایط سالمتری را برای انسان فراهم کند از یک سو و مصرف بسیار انرژی که منجر به تولید آلایندههای زیست محیطی میشود و البته تهدیدی برای سلامتی بشر است ( از سویی دی دیگر، ر، انسان را بر سر دوراهی بهره برداری از منابع انرژی قرار داده است . روند رو به رشد بهره برداری از منابع انرژی خصوصا منابع تجدید ناپذیری چون سوختهای فسیلی خصوصا بعد از بحران انرژی در سال ۱۹۷۳ زنگ خطر را برای کشورهای مصرف کننده بصدا در آورد تا برای حل مشکلات مزبور و کاهش هزینههای مربوط به ساختمانهای پر مصرف بدنبال راه چاره ای باشند از سوی دیگر بعلت گستردگی حوزه های مصرف کننده انرژی و همچنین عوامل متعدد تاثیر گذار بر آن شناخت و دسته بندی این عوامل میتواند منجر به تدوین برنامه دقیق تر و اجرایی تری شود از این رو آنچه در این مقاله به آن پرداخته شده شناخت حوزههای دخیل در امر کاهش مصرف انرژی است و سرانجام با دسته بندی عوامل موثر در بخش ساختمانهای مسکونی به سه ،بخش تکنولوژی ساخت و مصالح نوین استاندارد، الگوهای رفتاری کاربران و اصول طراحی معماری همساز با اقلیم به ارائه راهکارهایی جهت برنامه ریزی در جهت کاهش مصرف انرژی بپردازد.

کلیدواژه ها

کاهش مصرف انرژی ،تکنولوژی ساخت ،مصالح استاندارد ،معماری همساز با اقلیم ، الگوهای رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.