تاثیر بکارگیری شناورهای نوین بر امنیت مرزهای دریای خزر
محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی دریا، دوره: 19، شماره: 41
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 88
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MARIN-19-41_010
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1403
چکیده مقاله:
دریایی خزر پس از فروپاشی شوروی به محل رقابت بین کشورهای تازه به استقلال رسیده تبدیل شده که افزایش کمی و کیفی شناورهای نوین دریایی از جمله اقدامات این کشورها بوده است. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی و از لحاظ نحوه ی گردآوری و تحلیل اطلاعات، از نوع پیمایشی می باشد. داده های به دست آمده در بستر نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد بین سطح و کلاس شناورها، کمیت و تعداد شناورها، تجهیزات و امکانات شناورها و ارتقای امنیت مرزهای دریای خزر رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج به دست آمده نشان می دهد، جمهوری اسلامی ایران در بین پنج کشور حاشیه ی دریای خزر، کمترین میزان رشد هزینه های نظامی و امنیتی در بحث شناوری را داشته، این در حالیست که روسیه بهترین شناورها، تجهیزات و امکانات شناوری را دارا بوده و میتواند الگوی مناسبی برای جمهوری اسلامی ایران در تقویت شناوری گارد ساحلی و نحوه ی کنترل و پایش مرزهای دریایی خزر باشد.
کلیدواژه ها:
Floating ، security ، Caspian Sea ، blue border ، Caspian neighbors ، شناور ، امنیت ، دریای خزر ، مرز آبی ، همسایگان خزری
نویسندگان
جواد کیانی
Assistant Professor of the Department of Border Patrol, Amin University of Law and Order Sciences
حامد جعفری
- Master's student in the field of border guarding sciences and techniques
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :