بررسی اثر عصاره اتانولی پوسته ی انار (Punica granatum) بر تشنج القا شده بوسیله پنتیلن تترازول در موش کوچک

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 329

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-16-1_004

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: انار (Punica granatum L) میوه ای باستانی و منحصربه فرد است که از عصاره آن به عنوان آنتی اکسیدان، ضددیابت، ضدچاقی و ضدفشارخون استفاده می شود. با توجه به استرس اکسیداتیو و ارتباط آن با تشنج از یک طرف و خواص آنتی اکسیدانی عصاره انار از طرف دیگر، در این مطالعه، اثر عصاره اتانولی پوسته انار بر تشنج القاشده به وسیله پنتیلن تترازول در موش کوچک بررسی شد. روش کار: در این مطالعه ی تجربی و آزمایشگاهی، موش های کوچک به طور تصادفی به چهار گروه هشت تایی تقسیم شدند. یک گروه پنتیلن تترازول (PTZ) دریافت کردند و سه گروه دیگر دریافت کننده عصاره اتانولی پوسته انار با دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰  میلی گرم بر کیلوگرم بودند. ۳۰ دقیقه بعد از تجویز داخل صفاقی، دوزهای مختلف عصاره داروی PTZ با دوز ۱۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی به موش ها تزریق شد و موش ها بلافاصله به قفس مخصوص منتقل شدند و طی ۶۰ دقیقه، پارامترهای تشنجی ارزیابی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی پوسته انار در دوزهای مختلف ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰  میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن باعث تاخیر در زمان شروع تشنج کلونیک (MCS) ناشی از تزریق PTZ می شود. همچنین، دوزهای ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم نیز باعث تاخیر در زمان شروع تشنج تونیک-کلونیک جنرالیزه (GTCS) ناشی از تزریق PTZ می شود (۰۰۱/۰P< تا ۰۵/۰P<) و این اثرهای ضدتشنجی عصاره اتانولی پوسته انار وابسته به دوز است، به طوری که دوزهای بالا بیشترین اثر پروفیلاکسی برای ایجاد دو نوع تشنجMCS  و GTCS را نشان دادند (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی پوسته انار دارای خاصیت ضدتشنجی است و بیشترین تاثیر ضدتشنجی آن در بالاترین دوز آن مشاهده می شود.

نویسندگان

عارفه بیباک

Student of Medicine, Faculty of Medicine, North Khorasan University of Medical Science, Bojnurd, Iran

بهرام بیباک

Natural Products and Medicinal Plants Research Center, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

سمیه معین

۱Student of Medicine, Faculty of Medicine, North Khorasan University of Medical Science, Bojnurd, Iran

فرزانه شاکری

Department of Physiology and Pharmacology, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Karimzadeh F, Hosseini M, Mangeng D, Alavi H, Hassanzadeh GR, ...
  • Hosseini M, Harandizadeh F, Niazamand S, Soukhtanloo M, Mahmoudabady M. ...
  • Shaygannia E, Bahmani M, Zamanzad B, Rafieian-Kopaei M. A review ...
  • Wu S, Tian L. Diverse phytochemicals and bioactivities in the ...
  • Lee CJ, Chen LG, Liang WL, Wang CC. Multiple activities ...
  • Lansky EP, Newman RA. Punica granatum (pomegranate) and its potential ...
  • نمایش کامل مراجع